Αδελφοποίηση του σχολείου μας με το Νο 12 imeni Zhukova, της πόλης Γκελεντζίκ Ν. Ρωσίας

Διαδικτυακή συνάντηση του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης και του Νο 12 imeniZhukova, της πόλης Γκελεντζίκ Ν. Ρωσίας

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Στο πλαίσιο αδελφοποίησης του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης, του 9ου Δημ. Σχολείου Κατερίνης και του Νο 12 imeniZhukova, της πόλης Γκελεντζίκ Ν. Ρωσίας, στο οποίο διδάσκεται η ελληνική γλώσσα, την Τετάρτη 26/05/2021 και ώρα 12:00 πραγματοποιήθηκε η πρώτη μας διαδικτυακή συνάντηση μέσω της εφαρμογής zoom.

Οι μαθητές με τη  διευθύντρια του σχολείου Νο 12κα  TuretckaiaElenaLazarevnaαξιοποίησαν τις δυνατότητες που μας προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες και παρουσίασαν στην ελληνική γλώσσα το πρόγραμμα του σχολείου τους. Στη συνέχεια, μαθητές που γνωρίζουν τη ρωσική γλώσσα  με τη Διευθύντρια κα Ελένη Σαμαρά, τον κ. Αναστάσιο Αετόπουλο, τον κ. Θεόδωρο Σταυρίδη και την κα ΔαμιάνναΖάραληπαρουσίασαν το σχολείο μας. Αμέσως μετά σειρά πήραν οι μαθητές του 9ου Δημ. Σχολείου με αντίστοιχη παρουσίαση του σχολείου τους.

Η προώθηση της ελληνικής γλώσσας,  η ζεστή φιλία και η ενίσχυση της ελληνομάθειας στην περιοχή Γκελεντζίκ,όπου είναι έντονο το ελληνικό στοιχείο, αποτέλεσαν ένα πολύ καλό κανάλι επικοινωνίας μεταξύ των μαθητών των τριών σχολείων.

Οι μαθητές γνωρίστηκαν μεταξύ τους, μίλησαν ελληνικά, έκαναν μια μικρή συζήτηση για το σχολείο τους, είπαν  αστεία για τη σχολική ζωή, τραγούδησαν λαϊκά τραγούδια στα ελληνικά, μοίρασαν χαμόγελα και αισιοδοξία. Η «διαδικτυακή συνάντηση» έκλεισε με γνωστάελληνικά και ρωσικά τραγούδια που τραγούδησαν οι μαθητές μας και χαρούμενοι ανανεώσαμε το «ραντεβού» μας για το νέο σχολικό έτος.

Ήταν μία καλή ευκαιρία να αναπτυχθούν δεξιότητες προφορικής επικοινωνίας να ανταλλάξουμε απόψεις να μάθουμε περισσότερα. Η συμμετοχή, η προσέγγιση και η επικοινωνία των μαθητών ανάμεσα στα τρία σχολεία ήταν εξαιρετικά θετική και αρκετά έντονη.

Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και στα παιδιά των τριών Σχολείων για την υπέροχη αυτή διαδικτυακή συνάντηση, η οποία θα συνεχιστεί και με άλλες δράσεις!

Η Διευθύντρια

Ελένη Σαμαρά

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου