Ανακοινώσεις Εκπαιδευτικά Προγράμματα

«Solidarity with Greece»

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Τη Δευτέρα 31-5-2021 στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus με τίτλο «Solidarity with Greece» η εθελοντική ομάδα του σχολείου μας πραγματοποίησε την πρώτη διαδικτυακή συνάντηση με μαθητές ευρωπαϊκών σχολείων που συμμετέχουν στο ίδιο πρόγραμμα.

Πιο συγκεκριμένα υπό την καθοδήγηση της συντονίστριας του προγράμματος Κ.Τασοπούλου και των καθηγητριών Κ.Αντωνιάδου και Κ. Παπαδοπούλου  οι μαθητές μας επικοινώνησαν με μαθητές των σχολείων: Athenee  de Luxembourg  του  Λουξεμβούργου ,Hilda Gymnasium  της Γερμανίας και Plus X-College του Βελγίου. Η ομάδα του Λουξεμβούργου μίλησε με συγκίνηση για το δράμα των προσφύγων και παρουσίασε τις δράσεις της: τη συγκέντρωση προϊόντων ατομικής υγιεινής και φροντίδας (όπως μάσκες, αντισηπτικά, μωρομάντηλα κ.α.) και την αποστολή τους στην «Ομάδα Δράσης του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης» για την ενίσχυση των προσφύγων.

Η δική μας ομάδα παρουσίασε τις εθελοντικές της δράσεις που πραγματοποίησε τα προηγούμενα χρόνια , την ιστορία του κτηρίου του σχολείου μας καθώς και τη μουσειακή έκθεση σχολικής ζωής που λειτουργεί  στο ισόγειο του 5ου γυμνασίου.

Οι παρουσιάσεις της ομάδας μας εντυπωσίασαν τους μαθητές των σχολείων του εξωτερικού οι οποίοι εξέφρασαν την ανυπομονησία τους για την επίσκεψη τους στην πόλη μας ενώ οι μαθητές μας έδειξαν μεγάλη χαρά και  ενθουσιασμό που θα συνεργαστούν με τα σχολεία  του εξωτερικού για να προσφέρουν τη βοήθεια και τη συμπαράστασή τους στους πρόσφυγες της πόλης μας.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες του Προγράμματος

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου