Αδελφοποίηση του σχολείου μας με το Νο 12 imeni Zhukova, της πόλης Γκελεντζίκ Ν. Ρωσίας Ανακοινώσεις

Διαδικτυακή συνάντηση

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Την Τετάρτη 29/9/2021 στις 11.00 το πρωί, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αδελφοποίησης των Σχολείων από την Ελλάδα και τη Ρωσία, πραγματοποιήθηκε τηλεσυνάντηση με το αδελφοποιημένο με εμάς σχολείο Νο 12 imeni Zhukova, της πόλης Γκελεντζίκ Ν. Ρωσίας. Η τηλεδιάσκεψη έγινε μέσω του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Ελευθερίου-Κορδελιού Θεσ/νίκης, το οποίο και ευχαριστούμε,  με αφορμή την επίσκεψη του αντιπροέδρου της ομοσπονδίας των ελληνικών κοινοτήτων της Ρωσίας κ. Αφλατόν Σαλάχοφ, του Δημάρχου του Γκελεντζίκ κ. Αλεξέι Μπογκοντίστοφ, του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου κ. Ακριτίδη, του συντονιστή του προγράμματος αδελφοποίησης στην Κ. Μακεδονίας κ. Καρυπίδη και του Διευθυντή της Περιφέρειας Μαύρης θάλασσας & Κεντρικής Ασίας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) κ. Ιορδανίδη στο 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Ελευθερίου-Κορδελιού.

Η διαδικτυακή αυτή συνάντηση  χαροποίησε και τις δύο πλευρές καθώς καινούργιες προτάσεις συνεργασίας ανάμεσα στα σχολεία μας δρομολογήθηκαν ανοίγοντας νέους διαύλους επικοινωνίας για την επιτυχία του προγράμματος των αδελφοποιημένων σχολείων.

Όλοι οι συμμετέχοντες ευχήθηκαν να ευοδωθούν οι στόχοι της αδελφοποίησης και να συνεχιστεί το πρόγραμμα που ξεκίνησε το σχολικό έτος 2018-19 και συμμετέχουν 26 ελληνικά σχολεία (13) Δημοτικά & (13) Γυμνάσια της Περιφέρειας ΠΕ & ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας και 14 Σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρασνοντάρ της Νότιας Ρωσίας (Μαύρης Θάλασσας), στα οποία διδάσκεται η ελληνική ως β΄ ξένη γλώσσα.

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου