Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Επίσκεψη στο ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου

Αναρτήθηκε από Θοδωρής

Η επίσκεψη της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Σχολείου μας στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου (Κ.Π.Ε.) που πραγματοποιήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2016, αποτέλεσε μια ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα εκδρομή τόσο για τα παιδιά όσο και για τους καθηγητές.

Αρχικά οι υπεύθυνες καθηγήτριες του Κ.Π.Ε. μας καλωσόρισαν και μας ενημέρωσαν για τις δραστηριότητες και το έργο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου. Μας έδωσαν επίσης  γενικές πληροφορίες για το βουνό και τη χλωρίδα και την πανίδα του Ολύμπου. Στη συνέχεια, αφού χωριστήκαμε σε ομάδες και παίξαμε κάποια παιχνίδια γνωριμίας, ξεκίνησε η ξενάγηση στο βουνό. Στη διάρκεια της όμορφης διαδρομής μάθαμε για το ρόλο του δάσους, μάθαμε να αναγνωρίζουμε τα δέντρα, τα φυτά και τα βότανα που συναντούσαμε, μάθαμε να υπολογίζουμε την ηλικία ενός δέντρου και θαυμάσαμε τα πρώτα λουλούδια τις άνοιξης, τις πρίμουλες, αλλά και τους γοητευτικούς κρόκους που ξεπρόβαλαν μέσα από τα φθινοπωρινά φύλλα του δάσους. Τέλος αφού συγκεντρωθήκαμε ξανά στο Κ.Π.Ε πήραμε το δρόμο της επιστροφής απολαμβάνοντας την καταπληκτική θέα της θάλασσας και του κάστρου του Πλαταμώνα.

Η επίσκεψη στο Κ.Π.Ε. ήταν μια ευχάριστη εμπειρία για όλους μας και θα μας ενθουσίαζε αν μας δινόταν και πάλι η ευκαιρία να επισκεφτούμε το Κ.Π.Ε. Ανατολικού Ολύμπου ή κάποιο άλλο Κ.Π.Ε. της Ελλάδας.

kpe1516-01 kpe1516-02 kpe1516-03 kpe1516-04

kpe1516a-01 kpe1516a-02 kpe1516a-03 kpe1516a-04

Για τον συντάκτη

Θοδωρής

Καθηγητής Πληροφορικής

Πες τη γνώμη σου