Αθλητικές Εκδηλώσεις Ανακοινώσεις Εκπαιδευτικά Προγράμματα Μαθητές

9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού– Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Η 9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με θέμα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής, γιορτάστηκε στο σχολείο μας την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 με ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες για τους μαθητές και τις μαθήτριες, οι οποίοι απόλαυσαν τη λιακάδα και χαλάρωσαν από το σύνηθες πιεστικό τους πρόγραμμα!
Ήταν μια ημέρα αφιερωμένη στα πολλαπλά οφέλη της άσκησης στη σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία των παιδιών όλων των ηλικιών. Μέσα από το παιχνίδι και τη συστηματική ενασχόληση με τον αθλητισμό, βελτιώνεται ο έλεγχος του σώματός τους, αναπτύσσονται τα αντανακλαστικά τους, ενδυναμώνεται το μυϊκό τους σύστημα, επιτυγχάνεται καλύτερος έλεγχος του σωματικού τους βάρους, βελτιώνεται η καρδιοαναπνευστική λειτουργία, αυξάνεται η αυτοπεποίθησή τους και επιτυγχάνεται αποτελεσματικά η κοινωνικοποίηση τους. Τα οφέλη του αθλητισμού είναι πραγματικά αναρίθμητα.
Οι μαθητές/τριες μας παρέμειναν στους αθλητικούς χώρους του σχολείου και χωρισμένοι σε ομάδες έπαιξαν ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϋ και πινγκ-πονγκ, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, ζωγράφισαν και είδαν σχετικά με το θέμα εκπαιδευτικά βίντεο.
Ευχαριστούμε θερμά τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Παναγιώτη Σιδηρόπουλο για τις αθλητικές δράσεις που προγραμμάτισε με όλα τα τμήματα του σχολείου για την ημέρα αυτή και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που βοήθησαν κατά την διάρκεια των δράσεων.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες! Και του χρόνου!
Η Διευθύντρια
Ελένη Σαμαρά

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης