Ανακοινώσεις Δραστηριότητες Καθηγητές Σύλλογος Γονέων

Συμμετοχή του σχολείου μας σε επιμορφωτικό σεμινάριο

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο  «Σχολεία για όλους -Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία» που πραγματοποιήθηκε στo5ο Γυμνάσιο Κατερίνης στις 16 και  17/12/2021.

Στην ενδοσχολική αυτή επιστημονική επιμόρφωση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί του σχολείου,  του 2ου και 6ουΓυμνασίου Κατερίνης, η Συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων,  εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων και  γονείς. Ειδικότερα, δόθηκε έμφαση στο σχεδιασμό δράσεων του σχολείου που αφορούν στην πληρέστερη και όσο το δυνατό πιο συμπεριληπτική υποδοχή παιδιών-προσφύγων στο σχολείο, με την πολύτιμη καθοδήγηση εμψυχωτριών εκπαιδευτικών του Προγράμματος, της κ. Μάγδας Βίτσου και της κας Λίνας Κροτσέτη, η οποία θα συνδράμει και μακροπρόθεσμα τη σχολική κοινότητα, ώστε να ευαισθητοποιηθεί πάνω σε θέματα συμπερίληψης μαθητών/-τριών με κάθε είδους ιδιαιτερότητα, εστιάζοντας κυρίως σε μαθητές/τριες προσφυγικής καταγωγής.

Οι απώτεροι στόχοι του επιμορφωτικού αυτού προγράμματος περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ελεύθερου και δημοκρατικού σχολείου, καθώς και την ενίσχυση της σχολικής κοινότητας με τα απαραίτητα εργαλεία, τις δεξιότητες και την ικανότητα να διαχειριστούν απαιτητικά και ευαίσθητα θέματα.Περαιτέρω στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση σε θέματα συμπερίληψης να «ανοίξει» διόδους επικοινωνίας με τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου, με το 2ο και 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης, στα οποία λειτουργεί ΤΥ ΖΕΠ, με τα όμορα σχολεία,  τον Δήμο Κατερίνης και άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

Το τριετές αυτό εθνικό πρόγραμμα θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των φαινομένων που συνδέονται με την έλλειψη ανοχής των ατόμων απέναντι στο διαφορετικό και έχουν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση διακρίσεων και φαινομένων ρατσισμού και ρητορικής μίσουςκαι θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός σχολικού περιβάλλοντος ανοιχτού σε όλους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Σύλλογο Γονέων – κηδεμόνωντου σχολείου για τη στήριξη, όλους τους συμμετέχοντεςγια τη δυναμική παρουσία τους, καθώς και τις εμψυχώτριες εκπαιδευτικούς για την πολύτιμη συμβολή τους.

 

Εκ μέρους της σχολικής  κοινότητας

 

Η Διευθύντρια

Ελένη Σαμαρά

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου