Ανακοινώσεις Σύλλογος Γονέων

Πρόσκληση στους γονείς – κηδεμόνες σε σεμινάριο

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Καλή σας μέρα,

Επικοινωνούμε μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τη συμμετοχή του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης στο πρόγραμμα Σχολεία για όλους – Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία.

Το έργο «Σχολεία για Όλους» στοχεύει στην ενίσχυση του σχολικού δημοκρατικού πολιτισμού και τη διασφάλιση ενός συμπεριληπτικού σχολικού περιβάλλοντος, όπου οι μαθητές πρόσφυγες θα νιώθουν ασφαλείς και ευπρόσδεκτοι. Το έργο υιοθετεί μία ολιστική προσέγγιση, απευθυνόμενο στο σύνολο της σχολικής κοινότητας, τους γονείς και την τοπική κοινωνία, και έχει σχεδιαστεί με σεβασμό στις δεξιότητες της δημοκρατικής κουλτούρας, όπως εκφράζονται από το Συμβούλιο της Ευρώπης (Framework of Competences of Democratic Culture). Φορέας Υλοποίησης είναι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Wergeland (EWC). Το έργο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Η πρώτη φάση του προγράμματος υλοποιήθηκε στις 26-28 Νοεμβρίου 2021 όπου  εκπρόσωποι του σχολείου μας (διεύθυνση, εκπαιδευτικοί και γονείς), παραβρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη όπου ενημερώθηκαν για τον τρόπο υλοποίησης του προγράμματος πάνω στις ανάγκες της δικής μας σχολικής μονάδας. Η δεύτερη φάση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στις 16-17 Δεκεμβρίου 2021 (ώρες 12:30-16:30) με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης από εξειδικευμένους και έμπειρους επιμορφωτές του φορέα υλοποίησης, όπου μπορούν να πάρουν μέρος και εκπρόσωποι φορέων όπου εμπλέκονται με τη διαχείριση και υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων που αφορούν προσφυγικούς πληθυσμούς στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή της Κατερίνης. Θα ήταν λοιπόν τιμή και χαρά μας να σας φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας και να συμμετάσχετε μαζί μας στην επιμόρφωση αλλά και στο σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων που αφορούν την ευάλωτη αυτή κοινωνικά ομάδα την οποία όλοι καλούμαστε να υποστηρίξουμε.

Προκειμένου να μπορέσουμε να οργανώσουμε την επιμόρφωση τηρώντας πάντα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του COVID-19 θα σας παρακαλούσαμε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας έως την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 με την κυρία Ελένη Σαμαρά στο τηλέφωνο 23510 26361, διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης η οποία θα βρίσκεται στη διάθεσή σας για περαιτέρω λεπτομέρειες.

Θα χαρούμε να σας δούμε όλους από κοντά!

Η Διευθύντρια

 

Ελένη Σαμαρά

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου