2025-2026 Ανακοινώσεις

Ημέρα Φιλοζωίας στο 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης: Μαθαίνουμε, Συζητάμε, Νοιαζόμαστε!

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας, το 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει τον κ. Βαγγέλη Κεχαγιά, κτηνίατρο του Δημοτικού Καταφυγίου Κατερίνης, και την κ. Κατερίνα Κυρμανίδου, κτηνίατρο, οι οποίοι μέσα από προβολή σχετικής παρουσίασης ανά τάξη (Α’, Β’, Γ’) ανέλυσαν κρίσιμα ζητήματα όπως η πραγματικότητα των αδέσποτων, ο ρόλος του καταφυγίου, η υπεύθυνη υιοθεσία, καθώς και η υπεύθυνη στάση και οι ηθικές και νομικές υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιοκτησία ζώων συντροφιάς. Παράλληλα με τις ομιλίες, η δράση επεκτάθηκε στον ψηφιακό κόσμο με ανάρτηση υλικού στην e-class και τη δημιουργία αφίσας που περιλάμβανε σύνδεσμο (QR code) για άμεση πρόσβαση στο ψηφιακό υλικό.
Στο πλαίσιο της συνάντησης οι μαθητές συμμετείχαν σε ένα βιωματικό εργαστήριο προσομοίωσης «Δημοτικού Συμβουλίου», όπου χωρισμένοι σε ομάδες (Φιλοζωικός Σύλλογος, Γονείς, Καταστηματάρχες, Επιτροπή Δήμου) κλήθηκαν να πάρουν αποφάσεις για μια ομάδα πέντε αδέσποτων σκύλων της κεντρικής πλατείας της πόλης. Παράλληλα και ανά τμήμα, προβλήθηκε η ταινία «Η Μαύρη Καλλονή» με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών για τα δικαιώματα και τα συναισθήματα των ζώων.

Ευχαριστούμε θερμά τους ομιλητές για την παρουσία τους, τους εκπαιδευτικούς για την οργάνωση του υλικού και τους μαθητές μας για την ενεργό συμμετοχή τους σε αυτή την ολοκληρωμένη δράση.

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης