Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Ενημέρωση για το πρόγραμμα Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων

Αναρτήθηκε από Θοδωρής

To πρόγραμμα Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων έρχεται συμπληρωματικά με το σχολείο να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες για ενεργοποίηση, κριτική, προσέγγιση και συμμετοχή του κάθε μαθητή σε θέματα που τον αφορούν και σχετίζονται με τη ζωή του. Η εφαρμογή των προγραμμάτων στο σχολείο μας πραγματοποιείται με μεγάλο ενδιαφέρον από καθηγητές και μαθητές.

Οι βασικοί στόχοι αυτής της δραστηριότητας είναι:

[unordered_list style=”tick”]
  • Η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των μαθητών με γνωστές ή άγνωστες σ’ αυτούς δραστηριότητες.
  • Η απόκτηση κοινωνικών αξιών και νέων ενδιαφερόντων.
  • Η σύνδεση του σχολείου με την κοινωνία.
  • Η ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος συνεργασίας, αλληλοβοήθειας, σεβασμού, εμπιστοσύνης.
  • Η ανάδειξη του σχολείου και η μεταμόρφωσή του σε χώρο δημιουργίας και ελεύθερης έκφρασης.
[/unordered_list]

Μέσα από τα προγράμματα αυτά οι μαθητές ωθούνται στην ανάγκη πρωτοβουλιών, στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων, στην ενεργή συμμετοχή τους με ταυτόχρονη καλλιέργεια της συντροφικότητας καθώς και της κριτικής τους ικανότητας. Όλα αυτά είναι στοιχεία απαραίτητα για την πνευματική αλλά και την κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών μας, καθώς και την ενσωμάτωση και δραστηριοποίησή τους στη σημερινή κοινωνία.

Στο σχολείο μας λειτουργούν διάφορα προγράμματα. Το πρόγραμμα με το οποίο ασχολείται η δική μας ομάδα έχει θέμα «5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ: ΧΘΕΣ – ΣΗΜΕΡΑ – ΑΥΡΙΟ». Στα πλαίσια αυτού σκοπεύουμε:

1. Να γνωρίσουμε όλοι, καθηγητές και μαθητές, την ιστορία του σχολείου μας, συγκεντρώνοντας πληροφορίες και αρχειακό υλικό και

2. Να ασχοληθούμε με την παράδοση και τον πολιτισμό μέσα από τη λειτουργία για μια ακόμη χρονιά της Χορευτικής μας Ομάδας.

Η συμμετοχή των μαθητών είναι καθαρά εθελοντική. Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων, σε ημέρες και ώρες που διευκολύνουν τους μαθητές.

Οι υπεύθυνοι καθηγητές:

Αθηνά Τσάλα

Γεώργιος Καρυωτάκης

Αναστάσιος Αετόπουλος

Για τον συντάκτη

Θοδωρής

Καθηγητής Πληροφορικής

Πες τη γνώμη σου