Uncategorized

«Ομαλή μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο» επίσκεψη των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης του 19ου Δημοτικού σχολείου Κατερίνης

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020 πραγματοποιήθηκε  η προγραμματισμένη επίσκεψη  των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης του 19ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης στο σχολείο μας στο πλαίσιο του προγράμματος “Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο”μεστόχο την εξομάλυνση της μετάβασής τους από τη μια εκπαιδευτική βαθμίδα στην άλλη.

Αρχικά, χωρισμένοι σε δύο υποτμήματα και συνοδευόμενοι από τους δασκάλους της τάξης οι μαθητές και οι μαθήτριες συζήτησαν με τη διευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς για φόβους, προβληματισμούς  και προσδοκίες, για μαθήματα και θέματα λειτουργίας του Γυμνασίου,  προκειμένου  να αποφορτιστούν από τυχόν άγχη και αγωνίες και να προετοιμαστούν καλύτερα για την αλλαγή.Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση σε όλους τους χώρους και γνωριμία με τους καθηγητές,ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες να γνωρίσουν το νέο σχολικό περιβάλλον στο οποίο θα ενταχθούν την καινούρια σχολική χρονιά.  Επισκέφτηκαν το Εργαστήριο Πληροφορικής, έμαθαν για τα ρομπότ της ομάδας ρομποτικής, ενημερώθηκαν για τα νέα μαθήματα που θα διδαχτούν, για τον τρόπο που θα αξιολογούνται και για τα προγράμματα που εκπονούνται στο Γυμνάσιο. Οι μαθητές επέδειξαν ενεργό ενδιαφέρον και γόνιμη συμμετοχή στη συζήτηση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξαν κατά την ξενάγησή τους στους χώρους των εργαστηρίων Φυσικής- Χημείας, Καλλιτεχνικών αλλά και του εργαστηρίου της Τεχνολογίας, όπου είδαν τις κατασκευές των παιδιών και συνομίλησαν με τον καθηγητή του μαθήματος της Τεχνολογίας κ. Γιώργο Καρυωτάκη.Η επίσκεψη έκλεισε με ευχές για καλό καλοκαίρι και ανανέωση του «ραντεβού» τον Σεπτέμβρη.

 

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου