Uncategorized Ανακοινώσεις Εθελοντική Ομάδα

Συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες του πολέμου

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Συγκινητική και καθολική ήταν  η ανταπόκριση των μαθητών του σχολείου μας στο κάλεσμα του Ε.Ε.Σ. για ενίσχυση των πληγέντων του πολέμου.  Με πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας, κινητοποιήθηκαν όλοι  οι μαθητές/τριες του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης για τη συγκέντρωση τροφίμων και ιατροφαρμακευτικού υλικού τα οποία συμπεριλήφθηκαν στην ανθρωπιστική βοήθεια που οργανώθηκε  από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Περιφερειακό τμήμα Κατερίνης).

Συγκεκριμένα, μαθητές και γονείς  ανταποκρίθηκαν  θετικά στην προσπάθεια του ΕΕΣ να βοηθήσει τους πληγέντες του πολέμου και συγκέντρωσαν  τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη πρώτης ανάγκης και ιατροφαρμακευτικό υλικό το οποίο, μάλιστα,  αγόρασαν με χρήματα που διέθεσαν από δράσεις που έκαναν. Έτσι, μέλη της εθελοντικής μας ομάδα υποδέχτηκαν την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 στις 13:00  τον κ. Κατιρτζή Δημήτριο, Εκπαιδευτή Εκπαιδευτών και Αρχηγό του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κατερίνης, που μας επισκέφθηκε μαζί με εθελοντή του ΕΕΣ, για να παραλάβουν τα είδη πρώτης ανάγκης που είχαν συλλεγεί από τα παιδιά. Ο εκπαιδευτής του Ερυθρού Σταυρού ενημέρωσε τους μαθητές/τριες για τις δράσεις του οργανισμού, για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε σε περιπτώσεις φυσικών ή άλλων καταστροφών και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και τέλος για το πώς μπορεί κάποιος να γίνει εθελοντής /τρια  του Ερυθρού Σταυρού.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους γονείς που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα και τους εθελοντές του Ε.Ε.Σ. για την άμεση ανταπόκριση και την ενημέρωση.  Συγχαρητήρια στα παιδιά και στις υπεύθυνες καθηγήτριες της Εθελοντικής ομάδας  Τασοπούλου Μ., Παπαδοπούλου Β. και Αντωνιάδου Α.  Αισθανόμαστε υπερήφανοι για τα παιδιά μας που με αίσθημα αλληλεγγύης στέκονται  δίπλα στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται αυτές τις μέρες από τις συμφορές του πολέμου.

Εκ μέρους της σχολικής κοινότητας του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης

Η Διευθύντρια

Ελένη Σαμαρά

ΠΕ02

 

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου