Uncategorized

Η θεατρική ομάδα και η εθελοντική ομάδα του σχολείου μας στα Ιωάννινα

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Το διήμερο 14-15 Απριλίου, στο πλαίσιο προγραμμάτων που υλοποιούνται τη φετινή χρονιά στο σχολείο μας , η εθελοντική και η θεατρική ομάδα πραγματοποίησαν εκδρομή   στον Ν. Ιωαννίνων, με σκοπό να εκτελέσουν μια σειρά από δράσεις.

Την πρώτη μέρα, νωρίς το πρωί, οι μαθητές με την συνοδεία των καθηγητών τους έφτασαν στο περίφημο θέατρο της Δωδώνης, όπου ο επιβλητικός περιβάλλων χώρος αγκαλιάζει με τρομερή γαληνή, αυτό το μοναδικό αρχαίο μνημείο, το οποίο στέκει αγέρωχο σε εκείνο το σημείο για αιώνες. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά το καλοδιατηρημένο αρχαίο θέατρο και να το γνωρίσουν, μέσα από την εξαίρετη ξενάγηση της κας Αθηνάς Τσάλα. Στην συνέχεια ακολούθησε ένα δρώμενο από την θεατρική ομάδα, στο πλαίσιο της φετινής παράστασης  που πρόκειται να ανέβει στο τέλος της χρονιάς. Το πρώτο δείγμα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό και αναμένουμε με μεγάλη αγωνία να δούμε ολόκληρη την παράσταση.

Ακολούθως γοητευμένοι και ενθουσιασμένοι από την επίσκεψη στον αρχαίο χώρο  οι μαθητές επισκέφθηκαν το μουσείο «Παύλου Βρέλλη», όπου είχαν την δυνατότητα να θαυμάσουν τα κέρινα ομοιώματα τα οποία ξαναζωντανεύουν μορφές, ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα της νεότερης κυρίως ιστορίας. Η επιβλητική ατμόσφαιρα και η ρεαλιστικότατα των εκθεμάτων εντυπωσίασε τα παιδιά που έδειχναν  απόλυτα ευχαριστημένα από την ξενάγηση αλλά και από το κλίμα που επικρατούσε στην εκδρομή γενικότερα.

Στη συνέχεια οι εκδρομείς έφτασαν στο ξενοδοχείο, όπου είχαν χρόνο να φάνε αλλά και να ξεκουραστούν. Κατά τις 7:00 μ.μ., ακολούθησε περιήγηση στην πόλη των Ιωαννίνων και το βράδυ σε ταβέρνα της πόλης, μέσα σε ένα ζεστό κλίμα, καθηγητές και μαθητές απόλαυσαν την τοπική κουζίνα και διασκέδασαν. Φαγητό χορός, κέφι και χαρά έκλεισαν την πρώτη μέρα.

Την δεύτερη  μέρα οι μαθητές αφού πήραν το πρωινό τους κατευθύνθηκαν προς την ακριτική Πωγωνιανή  όπου εδρεύει η Κιβωτός του κόσμου, στην οποία φιλοξενούνται παιδιά που στερούνται την οικογενειακή θαλπωρή. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να παραδοθεί  χρηματικό ποσό, που η εθελοντική ομάδα συγκέντρωσε από τις διάφορες δράσεις που οργάνωνε κατά την διάρκεια του έτους για τα παιδιά που ζουν εκεί.

Επόμενος σταθμός ήταν το γραφικό Μέτσοβο, όπου μαθητές και καθηγητές ξεναγήθηκαν στα ανηφορικά μονοπάτια του και κάθισαν σε μια παραδοσιακή ταβέρνα για να πάρουν το μεσημεριανό τους γεύμα. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν  το «Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας» (ΜΕ.Κ.Δ.Ε.), στο οποίο παρακολούθησαν μια παρουσίαση από τον κ. Γιώργο Παναγιωτόπουλο, υποψήφιο διδάκτορα του Μετσόβιου Πολυτεχνείου σε συνεργασία με φοιτητές, η οποία είχε σχέση με τα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά  που παρατηρούνται στον κόσμο. Αυτή η ενημέρωση συνοδεύτηκε από ένα κουΐζ που οργάνωσαν οι φοιτητές για τους μαθητές και αποτέλεσε άλλη μια αξέχαστη εμπειρία.

Η εκδρομή αυτή, άφησε άριστες εντυπώσεις σε μαθητές και καθηγητές. Κατά  την επιστροφή όλοι ήταν πολύ χαρούμενοι και ευχαριστημένοι, γεμάτοι εμπειρίες και ωραίες αναμνήσεις, κάτι που οφειλόταν και στο “παρεΐστικο” κλίμα που επικρατούσε μεταξύ μαθητών και καθηγητών καθ’ όλη την διάρκεια των δραστηριοτήτων που έλαβαν χώρα στην εκδρομή.

Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους καθηγητές/τριες, κες  Αθηνά Τσάλα ,  Κυριακή Σιούλα, και Μαρία Τασοπούλου και τον κ. Τάσο Αετόπουλο  για την εμπειρία που μας πρόσφεραν.

Ιωάννης Παπαδόπουλος

Μαθητής της Γ΄ τάξης του 5ου Γυμνασίου

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου