Δραστηριότητες Εκπαιδευτικά Προγράμματα

«Χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας, συνεργασίας και φιλίας» και ομαλή μετάβαση των μαθητών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος  «Χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας,  συνεργασίας και φιλίας»,  που υλοποιείται και φέτος στο σχολείο μας από τη διευθύντρια κα Ελ. Σαμαρά και τους  υποδιευθυντές  κ. Ι. Παντελίδη και  κ. Αν. Αετόπουλο,  επισκεφθήκαμε την Παρασκευή 10/05/19  το Δημοτικό  Σχολείο Σβορώνου και στη συνέχεια το Δημοτικό Σχολείο Ανδρομάχης.

Ένας από τους στόχους του προγράμματος είναι να ενημερώσει και προετοιμάσει τα παιδιά για τις αλλαγές που πρόκειται να συμβούν κατά τη μετάβασή τους στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς αυτή συνοδεύεται από σημαντικές αλλαγές σε επίπεδο προγραμμάτων σπουδών, φιλοσοφίας της διδασκαλίας, αριθμού διδασκόμενων μαθημάτων και διδασκόντων, στην Α΄ τάξη.

Το κίνητρο για  την πραγματοποίηση της επίσκεψης ήταν να οικοδομήσουμε  γέφυρες επικοινωνίας  με τα Δημοτικά σχολεία  και βασιζόμενοι στον ισχυρό συναισθηματικό δεσμό  που νιώθουν τα παιδιά της Α’ Γυμνασίου με το Δημοτικό σχολείο  να βοηθήσουμε στην ομαλή μετάβαση των μαθητών του στην Α τάξη.

Οι μαθητές μας ήταν χαρούμενοι που θα επισκέπτονταν το παλιό τους σχολείο  επειδή θα  είχαν την ευκαιρία να δουν παλιούς συμμαθητές και  φίλους να  μάθουν νέα τους να  μοιραστούν μαζί τους τις εμπειρίες τους από το γυμνάσιο και πραγματικά ευχαριστήθηκαν πολύ αυτή την εμπειρία.

Ευχαριστούμε τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τον κ. Φ, Μπουκλή  διευθυντή του  Δημοτικού  Σχολείου Σβορώνου και τον κ.  Β. Μιχαλόπουλο  διευθυντή του  Δημοτικού  Σχολείου  Ανδρομάχης,   για τη ζεστή υποδοχή  και τη συνεργασία.

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου