Εκπαιδευτικά Προγράμματα Θεατρικο Εργαστήρι

Συγχαρητήρια επιστολή στη θεατρική ομάδα

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Κατερίνη, 23.05.2019

Μια μοναδική εμπειρία  έζησαν οι θεατές της παράστασης «Μαντάμ Σουσού» που παρουσίασε η  θεατρική ομάδα  του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης στο Συνεδριακό Κέντρο Εκάβη.  Οι δύο παραστάσεις που δόθηκαν την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019,  αρχικά η πρωινή για τους μαθητές του σχολείου και η βραδινή, είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία και προκάλεσαν πολλά χαμόγελα ικανοποίησης  και περηφάνιας.

Το διαχρονικό, εύστοχα σατιρικό και πάντα επίκαιρο κείμενο του Δ. Ψαθά ζωντάνεψε στη σκηνή μέσα από  τις εξαιρετικές ερμηνείες των παιδιών. Όλοι, μαθητές, καθηγητές και γονείς απόλαυσαν τα παιδιά, χάρηκαν τη δημιουργικότητά τους και καταχειροκρότησαν το ταλέντο και τις ιδιαίτερες ικανότητές τους.

Η  «Μαντάμ Σουσού» μας, η μεγαλομανής και ακατάδεχτη ηρωίδα με  τις χαρακτηριστικές ατάκες της με τα ψευτογαλλικά της με τον μπλαζέ σαρκασμό που προαπαιτεί ο ρόλος και η υπέροχη  ερμηνεία της  κατάφερε να εντυπωσιάσει το κοινό και να αποσπάσει το πιο δυνατό του χειροκρότημα.

Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες για την εξαιρετική παράσταση στους υπεύθυνους καθηγητές της θεατρικής ομάδας την κα Αθηνά Τσάλα, την κα Έφη Καπετανάκου και τον κ. Τάσο Αετόπουλο, οι οποίοι με το μεράκι, την ακάματη προσπάθεια και τη θετική τους ενέργεια υλοποίησαν το απαιτητικό αυτό εγχείρημα. Η δράση  τους αυτή εμπλουτίζει δημιουργικά την εκπαιδευτική πράξη και αποτελεί έμπνευση και πρόκληση για όλους μας, ώστε να πασχίζουμε για  μια ποιοτικότερη εκπαίδευση.  Ευχόμαστε αξιέπαινες προσπάθειες όπως αυτή, να συνεχιστούν και να ευοδώσουν, καθώς τέτοιες πρωτοβουλίες και καινοτόμες δράσεις αναδεικνύουν τον πολύπλευρο χαρακτήρα του σχολείου.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις  μαθήτριες που συμμετείχαν, είτε εμφανίστηκαν στη σκηνή είτε εργάστηκαν στα παρασκήνια.  Αξίζουν πολλά μπράβο τα παιδιά  καθώς  ερμήνευσαν με ιδιαίτερη ωριμότητα τους ρόλους τους και κατάφεραν να κάνουν τους θεατές να γελάσουν και να προβληματιστούν. Τα παιδιά φέτος έβαλαν τα δυνατά τους, δούλεψαν σκληρά για να παρουσίασαν ένα άρτιο αποτέλεσμα  σε ένα κοινό που φάνηκε να το απολαμβάνει πάρα πολύ!  Συγχαρητήρια, επίσης,  αξίζουν και στους γονείς τους για την ενθάρρυνση και την στήριξή τους !

Ευχαριστούμε, ακόμη, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων  που, όπως πάντα,  με θετική διάθεση και αγάπη στήριξε την όλη προσπάθεια για να υπάρξει το καλύτερο  δυνατό αποτέλεσμα και όλους όσοι με οποιοδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της εξαιρετικής παράστασης.

Ευχόμαστε στους εκπαιδευτικούς και σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν πάντα επιτυχίες!

Η Διευθύντρια                            Ο Σύλλογος καθηγητών

Ελένη Σαμαρά

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου