Ανακοινώσεις Δραστηριότητες

Εκπαιδευτικές γέφυρες επικοινωνίας του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης με το 6ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης

Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος« Χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας,  συνεργασίας και φιλίας» που υλοποιείται φέτος στο σχολείο μας, μια ομάδα μαθητών συνοδευόμενη από τη Διευθύντρια κα Ελ. Σαμαρά και τον καθηγητή κ. Αν. Αετόπουλο επισκεφθήκαμε  στις 8 Μαΐου 2018 το 6ο Δημοτικό  Σχολείο Κατερίνης και ενημερώσαμε τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης για τον τρόπο λειτουργίας του Γυμνασίου.

Ένας από τους στόχους του  προγράμματος είναι να ενδυναμώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα στις μαθητικές κοινότητες των σχολείων και μέσα από τη γόνιμη αλληλοεπίδραση και ζεστή επικοινωνία να επιτευχθεί η ομαλή μεταπήδηση των μαθητών από τους κόλπους του Δημοτικού σ’ ένα περιβάλλον με διαφορετική νοοτροπία.

Τα παιδιά  με μεγάλη χαρά επισκέφτηκαν  το παλιό τους σχολείο όπου τα υποδέχτηκε ο Διευθυντής και εκπαιδευτικοί της ΣΤ΄ τάξης. Στη συνέχεια είδαν τους παλιούς συμμαθητές, συζήτησαν μαζί τους,  τους έδωσαν πληροφορίες για το Γυμνάσιο, μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και τους χάρισαν τα βιβλία που θα διδαχθούν στην Α΄ τάξη.

Ευχαριστούμε τους μαθητές, το Δ/ντή κ. Ιωάννη Οργανόπουλο και τους εκπαιδευτικούς της ΣΤ΄ τάξης για τη θερμή υποδοχή, τη συνεργασία και τη φιλοξενία.

Για τον συντάκτη

Τάσος Αετόπουλος

Πες τη γνώμη σου