Ανακοινώσεις Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

«Εκπαιδευτικές γέφυρες επικοινωνίας» του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης με το14ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης

Στις 10 Μαΐου 2018 στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος «Χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας,  συνεργασίας και φιλίας», που υλοποιείται στο σχολείο μας, μια ομάδα μαθητών συνοδευόμενη από τη διευθύντρια κα Ελ. Σαμαρά και τον καθηγητή κ. Αν. Αετόπουλο επισκέφτηκε  το 14ο Δημοτικό  Σχολείο Κατερίνης και ενημέρωσε  τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης για τον τρόπο λειτουργίας του Γυμνασίου.

Βασικός στόχος  του  προγράμματος είναι να οικοδομήσει στέρεες «γέφυρες» μετάβασης από τη μια βαθμίδα στην άλλη  και μεριμνώντας για την άρτια ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη των μαθητών να συνεισφέρει στη σταδιακή και πλήρη προσαρμογή τους στις απαιτήσεις  του Γυμνασίου.

Οι μαθητές με  ανυπομονησία και με πολύ μεγάλη χαρά επισκέφτηκαν  το προηγούμενό τους σχολείο όπου τους καλωσόρισε  θερμά ο Διευθυντής, ο Υ/ντής  και ο εκπαιδευτικός της ΣΤ΄ τάξης. Ακολούθησε γενικότερη ενημέρωση των μαθητών για το Γυμνάσιο και το πλαίσιο λειτουργίας του προκειμένου να αμβλυνθούν τα συναισθήματα φόβου και ανασφάλειας που προκύπτουν από την αλλαγή  βαθμίδας. Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους παλιούς συμμαθητές, να τους δώσουν πληροφορίες για το Γυμνάσιο, να μοιραστούν  τις εμπειρίες τους και να χαρίσουν βιβλία της Α΄ Γυμνασίου στη βιβλιοθήκη της τάξης.

Ευχαριστούμε τους μαθητές, το Δ/ντή κ. Σωτήριο Τόνα, τον Υ/ντή κ. Κών/νο Τσακιρίδη και τον κ. Νικόλαο  Βεργιώτη δάσκαλο  της ΣΤ΄ τάξης για την εγκάρδια  υποδοχή, τη ζεστή φιλοξενία και την άψογη συνεργασία.

Για τον συντάκτη

Τάσος Αετόπουλος

1 Σχόλιο

Πες τη γνώμη σου