Ανακοινώσεις Εκδρομές - Περίπατοι Μαθητές Περιβαλλοντική Ομάδα

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Περιβαλλοντικής ομάδας στον Όλυμπο

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 οι μαθητές, που συμμετέχουν στα Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και στην ομάδα Δημοσιογραφίας του σχολείου, πραγματοποίησαν  εκπαιδευτική επίσκεψη στον Όλυμπο. Την επίσκεψη  διοργάνωσαν οι καθηγητές: Αλεξιάδου Βασιλική, Κόραβος Γεώργιος, Μανώλα Βαΐα, Σταυρίδης Θεόδωρος.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα της ημέρας,  η πρώτη ξενάγηση έγινε από την κα Νασοπούλου Θέμιδα  στο Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, στο Λιτόχωρο. Με την εντυπωσιακή εικονική ανάβαση  στον Όλυμπο και την όλη οργάνωση της ξενάγησης νιώσαμε το δέος που προκαλεί στον επισκέπτη ο επιβλητικός Όλυμπος με τη σπάνια και μοναδική στον κόσμο χλωρίδα και πανίδα, το αλπικό τοπίο και τα μοναδικά γεωλογικά χαρακτηριστικά του.

Η δεύτερη στάση έγινε στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου, όπου επισκεφτήκαμε το Μουσείο της Μονής που περιλαμβάνει πλούσια και σημαντικά  εκκλησιαστικά κειμήλια και μάθαμε για τη ζωή και το έργο του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με πεζοπορία στο μονοπάτι «Ρέμα της Μάνας». Περπατώντας στο μονοπάτι νιώσαμε την ηρεμία του δάσους, χαρήκαμε την επαφή με τη φύση, θαυμάσαμε τα πρώτα λουλούδια της άνοιξης, πρίμουλες, κρόκους, ανεμώνες,  ψωμί του κούκου και την υπέροχη θέα από το Καταφύγιο του Σταυρού.

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου