Ανακοινώσεις Δραστηριότητες Εκδρομές - Περίπατοι Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Θεατρικο Εργαστήρι

Εκπαιδευτική επίσκεψη της πολιτιστικής ομάδας σε Ξάνθη και Καβάλα

Αναρτήθηκε από Τάσος Αετόπουλος

Την Παρασκευή και το Σάββατο 16&17 Μαρτίου η Θεατρική – Πολιτιστική Ομάδα του σχολείου μας πραγματοποίησε διήμερη εκδρομή στην Ξάνθη και στην  Καβάλα.  Η δραστηριότητα αυτή άφησε όλα τα παιδιά ευχαρηστημένα και εντυπωσιασμένα απο αυτά που είδαν και άκουσαν.

Πρώτος μας σταθμός το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, το οποίο είναι από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής. Εκεί οι μαθητές της θεατρικής ομάδας έκαναν πρόβα την θεατρική παράσταση που ετοιμάζουν φέτος. Το μεσημέρι μετά από μια σύντομη στάση στο κέντρο της  Ξάνθης, φτάσαμε στο ξενοδοχείο όπου ξεκουραστήκαμε μέχρι το απόγευμα. Κατόπιν επισκεφτήκαμε το ΄΄σπίτι των σκιών΄΄, μια έκθεση της οποίας τα έργα είναι φτιαγμένα από σκουπίδια, και όπως πέφτει φως πάνω τους δημιουργούνται σκιές με διάφορες μορφές και παραστάσεις. Η έκθεση αυτή εντυπωσίασε περισσότερο απο όλα τους συμμαθητές μου. Στη συνέχεια πήγαμε στο λαογραφικό μουσείο της πόλης. Εκεί αφού μας καλωσόρισε ο υπεύθυνος του μουσείου, μας ενημέρωσε για την ιστορία της πόλης και μας άφησε ελεύθερους να θαυμάσουμε τα εκθέματα. Ηταν ένα παλιό αρχοντικό με πολλά δωμάτια, πλούσιο διάκοσμο και πολλά αντικείμενα άλλων εποχών. Στη συνέχεια φάγαμε σε μια ταβέρνα της πόλης και χορέψαμε με ζωντανή μουσική.

Το επόμενο πρωί κατευθυνθήκαμε στα στενά του Νέστου, όπου περπατήσαμε και θαυμάσαμε την υπέροχη φυσική ομορφιά του τοπίου. Επόμενος σταθμός η Καβάλα, όπου αφού είδαμε το αρχαίο υδραγωγείο και τα κάστρα, σταματήσαμε για μια σύντομη γνωριμία με την όμορφη αυτή πόλη που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά .

Επιστρέψαμε στην Κατερίνη γεμάτοι ευχάριστα συναισθήματα. Ήταν μια υπέροχη και ενδιαφέρουσα εκδρομή.

Δέσποινα Σαρηγιαννίδου

Για τον συντάκτη

Τάσος Αετόπουλος

Πες τη γνώμη σου