Ανακοινώσεις Ως σχολείο Υποδοχής

Φιλοξενία σχολείου από την Πολωνία

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Την Τετάρτη, 20-3-2024 είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε μία ομάδα 30 μαθητών και 3 εκπαιδευτικών από σχολείο της Πολωνίας.  Η πρώτη συνάντηση είχε ως σκοπό να γνωρίσουν οι φίλοι μας την πολυετή ιστορία του σχολείου μας, τις ομορφιές και τα τοπία της Πιερίας αλλά και στοιχεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η χορωδία και τα παιδιά του χορευτικού ομίλου του 5ου Γυμνασίου ετοίμασαν ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα το οποίο ξεσήκωσε όλα τα παιδιά  που έγιναν μία μεγάλη παρέα.

 

Η δεύτερη συνάντηση έλαβε χώρα την Τρίτη, 26-03-2024. Αυτή τη φορά οι Πολωνοί παρουσίασαν το σχολείο τους, την πόλη και τη χώρα τους. Τραγούδησαν και χόρεψαν κι αυτοί με τη σειρά τους ένα παραδοσιακό και ένα μοντέρνο τραγούδι της χώρας τους. Στη συνέχεια, έπαιξαν σε σκετσάκι την Κοκκινοσκουφίτσα με πολωνικά και αγγλικά λόγια.

Στην τελευταία μας συνάντηση, την Τετάρτη 27-3-2024, τα παιδιά συμμετείχαν σε ένα παιχνίδι λέξεων με ελληνικά και πολωνικά. Ακολούθησε, ένα μεγάλο ελληνικό γλέντι, με λαϊκή μουσική όπου έπαιξαν μπουζούκι ο μαθητής της Α’ τάξης Θεοχάρης Μιχαήλ και μπαγλαμά ο υποδιευθυντής του σχολείου κ. Τάσος Αετόπουλος. Οι δικοί μας μαθητές έμαθαν στους φιλοξενούμενούς μας το τραγούδι το “Καράβι καραβάκι”. Τα παιδιά αντάλλαξαν διευθύνσεις για την επικοινωνία μέσω κοινωνικών δικτύων.

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου