Ανακοινώσεις Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Ομάδα Φωτογραφίας Περιβαλλοντική Ομάδα

Επίσκεψη της Φωτογραφικής ομάδας στην Κωμόπολη των Πελαργών

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Οι μαθητές της φωτογραφικής ομάδας του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης, μαζί με τους εκπαιδευτικούς κ. Γεωργαντοπούλου Μ., κ. Μαμούρη Αικ.  και κ. Παπανικολάου Ν., την Πέμπτη 26/4/2024 πραγματοποίησαν περιβαλλοντική επίσκεψη στη Βόρεια Πιερία.

Η δράση ξεκίνησε στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης όπου οι μαθητές παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ ΑΙΓΙΝΙΟ “Η ΚΩΜΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΠΕΛΑΡΓΩΝ” αφού πρώτα η ξεναγός εθνικών δρυμών κ. Θέμιδα Νασοπούλου τους ενημέρωσε για το ταξίδι των πελαγών, τους κινδύνους και τη δράση του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε το γεγονός ότι μαζί μας βρέθηκε και ο  δημιουργός του πολύτιμου αυτού έργου, κ. Πασχάλης Τερζής, με τον οποίο συζητήσαμε για τη διαδικασία σύλληψης της ιδέας και της παραγωγής του πολύτιμου αυτού ντοκιμαντέρ.

Έπειτα, επισκεφθήκαμε το Παρατηρητήριο Πουλιών Νέας Αγαθούπολης. Αν και οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν οι ιδανικές, είχαμε την ευκαιρία να δούμε με το τηλεσκόπιο και τα κιάλια την ευρύτερη ζωή στον υγροβιότοπο και να φωτογραφήσουμε τα πουλιά.

Στη συνέχεια με τη βοήθεια της κ. Καψαχείλη παρατηρήσαμε τις φωλιές των πελαργών που φιλοξενούνται στο Αιγίνιο με την πολύτιμη φροντίδα των εθελοντών, των φορέων και των κατοίκων.

Μέσα από τη δράση αυτή τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τον σπουδαίο υγροβιότοπο του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού και με τη ζωή των πελαργών. Ευχαριστούμε θερμά τους φορείς του Δήμου Πύδνας Κολινδρού, το Σωματείο Επαγγελματιών Β. Πιερίας, τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. και ιδιαίτερα τις ξεναγούς μας, κυρίες Θέμις Νασοπούλου και Θεανώ Καψαχείλη για τη σπουδαία εμπειρία που μας προσέφεραν!

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου