Ανακοινώσεις Καθηγητές

Ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα: «Ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες: Ανίχνευση-Διαχείριση- Συμπερίληψη»

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Στις 15/05/2023 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενδοσχολική επιμόρφωση από τα μέλη της ΕΔΥ με θέμα: «Ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες: Ανίχνευση-Διαχείριση- Συμπερίληψη». Την εισήγηση και παρουσίαση του θέματος έκαναν η Ψυχολόγος της ΕΔΥ του σχολείου κα Βαρβάρα Ελευθεριάδου και η Κοινωνική Λειτουργός κα Σταματία Χατζηαντωνίου, 6ου Σ.Δ.Ε.Υ. του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Πιερίας.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο  διοργανώθηκε από τη Διευθύντρια στο πλαίσιο των καθηκόντων της για τη διοργάνωση ενδοσχολικών επιμορφωτικών σεμιναρίων και μετά από διερεύνηση των ενδιαφερόντων των εκπαιδευτικών και των αναγκών της σχολικής μονάδας. Στόχος  του  ήταν η βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου και της επικοινωνίας με τους μαθητές και τους γονείς. Αναλύθηκαν  τεχνικές ενδυνάμωσης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί  για να βοηθήσουν τους μαθητές και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση.

Οι εισηγήτριες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του Συλλόγου Διδασκόντων με την επιστημονική τους παρουσίαση αλλά και την πρακτική, βιωματική, προσέγγιση του θέματος και αντίστοιχων πρακτικών συμβουλών.

Συγχαρητήρια στις δύο εισηγήτριες της επιμόρφωσης αλλά και σε όλο τον Σύλλογο Διδασκόντων/ουσών για τη ενεργή τους συμμετοχή που αποτυπώθηκε με πληθώρα ερωτήσεων και τοποθετήσεων.

Εκ μέρους της σχολικής κοινότητας

Η Διευθύντρια

Ελένη Σαμαρά

 

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου