Ανακοινώσεις Καθηγητές

Ενδοσχολική επιμόρφωση για «Ασφάλεια στο διαδίκτυο»

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Την Τρίτη   9.05.2023 υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, επιμορφωτική δράση για τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, οργανώθηκε στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, από τη Διευθύντρια κ. Ελένη Σαμαρά σύμφωνα με τον νόμο υπ’ αριθμ. 4823/2021, ΦΕΚ 136/Α/3-8-2021.

Ο τίτλος της επιμορφωτικής δράσης ήταν: «Ασφάλεια στο διαδίκτυο», με εισηγητή τον εκπαιδευτικό Πληροφορικής του σχολείου κ. Ελευθέριο Σκαπέτη.

Η ψηφιακή ασφάλεια στο σχολείο αποτελεί ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς με την ολοένα αυξανόμενη χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση, προκύπτουν σημαντικές προκλήσεις, τις οποίες οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν.  Επομένως, είναι αναγκαία η επιμόρφωση στην ψηφιακή ασφάλεια, ώστε οι εκπαιδευτικοί να αποκτούν επιπλέον δεξιότητες για να είναι σε θέση να ανταποκρίνονται με επάρκεια και ασφάλεια στα παιδαγωγικά, εκπαιδευτικά και διοικητικά τους καθήκοντα στα συνεχώς εξελισσόμενα τεχνολογικά περιβάλλοντα.

Το θέμα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον και η παρουσίασή του ενθουσίασε όλους τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δήλωσαν πλήρως ικανοποιημένοι από τις γνώσεις-δεξιότητες που απέκτησαν.

Στην επιτυχία της δράσης συνέβαλαν η καλή οργάνωση, η προθυμία και το ενδιαφέρον εκπαιδευτικών, καθώς και το υψηλό επίπεδο της εισήγησης.

Ευχαριστούμε θερμά το συνάδελφο κ. Ελευθέριο Σκαπέτη για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εισήγηση που μοιράστηκε τη γνώση της και μας μύησε σε δεξιότητες για την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου και την αυτοπροστασία από το ηλεκτρονικό έγκλημα.

Εκ μέρους της σχολικής κοινότητας

Η Διευθύντρια

Ελένη Σαμαρά

 

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου