Ανακοινώσεις Καθηγητές

Ενδοσχολική επιμόρφωση στις Πρώτες Βοήθειες από τον Ερυθρό Σταυρό Κατερίνης

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Την Παρασκευή 13/5/2023 πραγματοποιήθηκε για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας ενδοσχολική επιμόρφωση από τον Εκπαιδευτή Εκπαιδευτών του Τμήματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του περιφερειακού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ 11 Φυσικής Αγωγής, κ. Κατιρτζή Δημήτριο, με θέμα την παροχή Πρώτων Βοηθειών.

 

Το επιμορφωτικό σεμινάριο  διοργανώθηκε από τη Διευθύντρια στο πλαίσιο των καθηκόντων της για τη διοργάνωση ενδοσχολικών επιμορφωτικών σεμιναρίων και μετά από διερεύνηση των ενδιαφερόντων των εκπαιδευτικών και των αναγκών της σχολικής μονάδας. Στόχος του η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση και η απόκτηση γνώσεων στις πρώτες βοήθειες που μπορούν να προσφερθούν στους μαθητές και τις μαθήτριες εντός του σχολικού περιβάλλοντος, εφόσον παραστεί ανάγκη στη σχολική καθημερινότητα, μέχρι την παροχή οργανωμένης ιατρικής βοήθειας. Οι εκπαιδευτικοί  είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σε θέματα Πρώτων Βοηθειών και πρόληψης αντιμετώπισης περιστατικών, που μπορεί να συμβούν τόσο στο σχολικό περιβάλλον όσο και στην κοινωνική τους ζωή.

Ο κ. Κατιρτζής  με σαφήνεια μετέφερε στους/στις εκπαιδευτικούς τις πολύτιμες γνώσεις του δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνική καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απιδινωτή – πλάγια θέση ασφάλειας και απάντησε με κατατοπιστικό τρόπο στα ερωτήματά τους. Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν την επιμόρφωση με αμείωτο ενδιαφέρον και έμαθαν με βιωματικό τρόπο πώς να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης  συμμετέχοντας ενεργά στην πρακτική τους εφαρμογή.

Ευχαριστούμε τον κ. Κατιρτζή και το τμήμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του περιφερειακού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας και την παρουσίαση του προγράμματος.

Εκ μέρους της σχολικής κοινότητας

Η Διευθύντρια

Ελένη Σαμαρά

 

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου