Ανακοινώσεις Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Υδροηλεκτρικό Εργοστάσιο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΥΗΣ Πολυφύτου

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Την Παρασκευή 5/5/2023 η Β’ Τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο ΥΗΣ Πολυφύτου (ισχύος 350ΜW) Ν. Κοζάνης και στο φράγμα Πολυφύτου στον Αλιάκμονα ποταμό. Ο υδροηλεκτρικός σταθμός Πολυφύτου είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος της χώρας μας,  που εντυπωσιάζει με το μέγεθός του και αποτελεί ένα ιδιαίτερα πρωτοποριακό έργο για την εποχή του.

Η ξενάγηση στο χώρο του εργοστασίου ήταν άκρως ενδιαφέρουσα,   εξαιρετικά κατατοπιστική και διδακτική.  Οι υπεύθυνοι του εργοστασίου με ιδιαίτερο ζήλο ενημέρωσαν τους μαθητές/τριες  για τον τρόπο κατασκευής ενός φράγματος και τα οφέλη από την εκμετάλλευση της βαρυτικής δυναμικής  ενέργειας του νερού, καθώς και τη διαδικασία παραγωγής και διάθεσης του ηλεκτρικού ρεύματος.
Η εμπειρία ήταν μοναδική, καθώς οι μαθητές ήρθαν σε άμεση επαφή με την πρακτική εφαρμογή των εννοιών που διδάσκονται στο μάθημα της Φυσικής, και βέβαια με έναν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα εργασιακό χώρο.

Τους/τις μαθητές/τριες συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Θεόδ. Σταυρίδης, Αικ.  Μαμούρη, Βασ. Αλεξιάδου, Ελπ. Κάνουρα και Ελ. Καλόγρια.

Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό του εργοστασίου για τη φιλοξενία και την ενημέρωσή μας.

 

Εκ μέρους της σχολικής κοινότητας

Η Διευθύντρια

Ελένη Σαμαρά

 

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου