Ανακοινώσεις Εκπαιδευτική Ενημέρωση

Κάνε -Μια -Ευχή – Ελλάδος

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Την Παρασκευή 7-4-2023 με πρωτοβουλία της Εθελοντικής ομάδας του σχολείου και κυρίως των υπεύθυνων καθηγητριών, της  κας Αννας Αντωνιάδου, της κας  Μαρίας Τασοπούλου και της κας Βαρβάρας Παπαδοπούλου πραγματοποιήσαμε διαδικτυακή συζήτηση με τον οργανισμό  Κάνε-Μια-Ευχή και ενημερωθήκαμε για το έργο του. Στις 11:00 συνδεθήκαμε  και επικοινωνήσαμε διαδικτυακά 14 αίθουσες, 300 παιδιά με τους εκπαιδευτικούς τους και γνωρίσαμε το έργο και το όραμα του  Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).

Το Κάνε μια ευχή ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1996 και παραμένει «ο μεγαλύτερος φιλανθρωπικός οργανισμός με αντικείμενο την ψυχολογία του παιδιού που νοσεί», καθώς εκπληρώνει ευχές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Η εκπλήρωση ευχών των παιδιών που υποφέρουν από διάφορες μορφές καρκίνου, εντάσσεται στο πλαίσιο της ψυχολογικής υποστήριξης,  η οποία είναι πάρα πολύ αναγκαία για τη θεραπεία τους. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν  τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια. Στην Ελλάδα γενναιόδωροι χορηγοί, υποστηρικτές, εργαζόμενοι και  εθελοντές εκπληρώνουν κατά μέσο όρο μια ευχή κάθε 38 ώρες και από τότε που ιδρύθηκε έχει εκπληρώσει περισσότερες από 3.000 ευχές.

Το Make-A-Wish υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα σχολεία όλης της Ελλάδας και μέσω αυτού δίνεται η δυνατότητα σε κάθε μαθητή με το συμβολικό ποσό των €2 να αποκτήσει το δικό του χάρτινο Αστέρι της Ευχής και να βοηθήσει ένα παιδί που αγωνίζεται για τη ζωή του να εκπληρώσει την ευχή του.

Έτσι, μέσα σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα τα δικά μας παιδιά, τα δικά μας “αστεράκια” της εθελοντικής ομάδας δώρισαν ένα χρηματικό ποσό που συγκέντρωσαν από το χριστουγεννιάτικο παζάρι στο Make a wish-Κάνε μια ευχή Ελλάδος για να δώσουν χαρά σε παιδιά με σοβαρές ασθένειες που θα  δουν να πραγματοποιούνται οι ευχές τους. Στήριξαν χωρίς δεύτερη σκέψη τα παιδιά που κάνουν τον δικό τους αγώνα, δυναμώνοντας την αλυσίδα αγάπης και προσφοράς! Συγχαρητήρια σε όσους συνετέλεσαν σε  αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία!

 

Εκ μέρους της σχολικής κοινότητας

Η Διευθύντρια

Ελένη Σαμαρά

 

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου