Ανακοινώσεις Δραστηριότητες

H «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης» στο 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Η «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης» ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και επισκέφτηκε το Σχολείο μας στις 8,9 και 10 Φεβρουαρίου 2022, την 4η και 5η ώρα, για την υλοποίηση  προγράμματος  με τους μαθητές της Α΄ τάξης, τηρώντας  τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση της επιδημικής κρίσης.

Οι υπεύθυνες, κα Ελένη Ραπουτίκα -διοικητική διευθύντρια, κα Θωμοπούλου Αθηνά- επιστημονική διευθύντρια, κα Αμπεριάδου Ιωάννα- κοινωνική λειτουργός και διευθύντρια ΣΥΔ και η  κα Πασαλίδου Ελένη- φυσικοθεραπεύτρια, παρουσίασαν το εγκεκριμένο, από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα διαφορετικότητας και αναπηρίας».

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ενημέρωση και την υποστήριξη των μαθητών σε θέματα αναπηρίας, όπως διαμορφώνονται στις τρέχουσες συνθήκες. Βασικός του άξονας είναι  να ανακαλύψουν οι μαθητές των τυπικών σχολείων τις ιδιαίτερες δυσκολίες και ανάγκες των ανθρώπων με αναπηρία με απώτερο σκοπό να αναπτυχθεί η ενσυναίσθησή τους και να καλλιεργηθεί ο σεβασμός απέναντι στη διαφορετικότητα. Επιπρόσθετα, επιδιώκει να αλλάξει το βλέμμα των μαθητών ως προς την διαφορετικότητα και να τους εισαγάγει στην έννοια της κοινωνικής αποδοχής και ισότητας.

Οι μαθητές μέσα από βιωματικές δραστηριότητες συνεργασίας, εμπιστοσύνης και επικοινωνίας ευαισθητοποήθηκαν σε θέματα αναπηρίας, αντιλήφθηκαν την αξία του σεβασμού και της αποδοχής της διαφορετικότητας, τη σημασία της κοινωνικής αποδοχής και ισότητας και έμαθαν για τη «Μέριμνα» και τις δράσεις της.

Ευχαριστούμε τις υπεύθυνες  της   «Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης» για την ευκαιρία που έδωσαν στους μαθητές μας να συμμετέχουν στην εξαιρετική αυτή εμπειρία.

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου