Γιορτές - Εκδηλώσεις

Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε για τους μαθητές του 5ου Γυμνασίου Κατερίνηςεκδήλωση μνήμης για  να τιμήσουμε τα θύματα του ΟλοκαυτώματοςΌλοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί, την 6η και 7η ώρα συμμετείχαν στην εκδήλωση,  η οποία είχε ως κεντρικό στόχο να διδαχθούμε από το παρελθόν, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα απάνθρωπα εγκλήματα στο μέλλον.

27 Ιανουαρίου 1945: Συμβολική χρονολογία για το τέλος του Ολοκαυτώματος. Ημέρα που ο συμμαχικός  στρατός έφθασε στο Άουσβιτς και απελευθερώθηκε το στρατόπεδο που θεωρείται εμβληματικός τόπος συστηματικής και μαζικής εξόντωσης Εβραίων και Τσιγγάνων της Ευρώπης κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο.

Το Ολοκαύτωμα, η μαζική εξόντωση ανδρών, γυναικών και παιδιών μέσα σε θαλάμους αερίων με βασανιστήρια φρικτά, είναι μια θλιβερή πραγματικότητα που κανείς μας δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσει.

Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς Αικατερίνη Μαμούρη και Αναστάσιο Αετόπουλο,  που με ξεχωριστή φροντίδα και ενδιαφέρον,συνεργατικά,προετοίμασαν και υλοποίησαν  την διαδικτυακή εκδήλωση για την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος!

Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων

Η Διευθύντρια

Ελένη Σαμαρά

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου