Ανακοινώσεις Γιορτές - Εκδηλώσεις

Επέτειος του ΟΧΙ

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο,προσαρμοσμένο  στις έκτακτες συνθήκες που επιβάλλει η τήρηση των υγειονομικών διατάξεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊούκαι σύμφωνο με τις οδηγίες του υπουργείου, γιορτάσαμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Αρχικά έγινε ορισμός σημαιοφόρου και παραστατών, παράδοση της σημαίας από τη διευθύντρια  του σχολείου στη σημαιοφόρο, παρουσία εκπροσώπων εκπαιδευτικών και μαθητών. Στη συνέχεια, ακολούθησε, ανά τμήμα,αφιέρωμα στην επέτειο του ΟΧΙ και αποδόθηκε η τιμή που πρέπει στην ηρωική αντίσταση του 1940 με αναφορά στα ιστορικά γεγονότα και προβολή εγκεκριμένου οπτικοακουστικού υλικού. Τέλος, απονεμήθηκαν από τους υπεύθυνους καθηγητές οι έπαινοι στους μαθητές για τη σχολική χρονιά 2019-2020.

Μπορεί η πανδημία να μας ανάγκασε  να γιορτάσουμε τη φετινή επέτειο με έναν πιο λιτό τρόπο, ωστόσο δεν εμπόδισε το βροντερό μήνυμα του 1940 διαποτισμένο από τις αξίες της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και  της εθνικής ομοψυχίας να καταγραφεί βαθιά στο μυαλό και την ψυχή μας, θυμίζοντάς μας τους ανεξίτηλους αγώνες για ελευθερία και το ηρωικό παρελθόν από το οποίο δεν παύουμε να εμπνεόμαστε.

Ευχαριστούμε την κα Ασπασία  Κωσταβέλη, φιλόλογοτου σχολείου μας,για την επιμέλεια του αφιερώματος που προβλήθηκε και τους υπεύθυνους καθηγητές των τμημάτων.

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου