Ανακοινώσεις

Συγχαρητήρια επιστολή

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Η ομάδα του Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου συγχαίρει το  5ο Γυμνάσιο Κατερίνης για τις ενέργειές του, που έχουν ως στόχο το μετασχηματισμό του σε Αειφόρο και ευελπιστεί ότι η προσπάθειά του για την υλοποίηση δράσεων στο πλαίσιο της αειφορίας θα συνεχιστεί.

Το αειφόρο σχολείο είναι ένα σχολείο χαρούμενο, ήρεμο, ασφαλές, προοδευτικό, ένα σχολείο στο οποίο οι μαθητές και οι μαθήτριες χαίρονται να φοιτούν, ένα σχολείο που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν τα ταλέντα, τις ικανότητές τους και την κριτική σκέψη, ένα σχολείο που δίνει χρόνο για αναστοχασμό, που δείχνει κατανόηση και αγάπη για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους στα μαθήματα, ένα σχολείο εργαστήρι της ζωής και της χαράς.

Το «Αειφόρο Σχολείο» είναι ένα εφικτό όραμα. Η βασική ιδέα του είναι η ενσωμάτωση της ιδέας και των αξιών της αειφορίας σε κάθε πλευρά της ζωής του, δηλαδή στη διοίκηση, στη μαθησιακή διαδικασία, στη διαχείριση των κτηρίων, στις μετακινήσεις από και προς το σχολείο, στις σχέσεις του σχολείου με τη σχολική και την ευρύτερη τοπική κοινότητα.

Υπάρχουν κριτήρια τα οποία προσδιορίζουν «το βαθμό αειφορίας» ενός σχολείου και «δείκτες» που υποδεικνύουν την επιτυχία μιας πολιτικής στο σχολείο που ενδιαφέρεται για την αειφορία.

Τα συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα εμπλεκόμενα μέλη της σχολικής μας κοινότητας, εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, καθώς και στην τοπική αυτοδιοίκηση που ποικιλοτρόπως στήριξε και ευελπιστούμε ότι θα συνεχίζει να στηρίζει  την προσπάθεια.

Η διευθύντρια

Ελένη Σαμαρά

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου