Ανακοινώσεις Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ομάδα Αστρονομίας

Δημιουργία ομάδας αστρονομίας στο 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης

Αναρτήθηκε από Θόδωρος Σταυρίδης

Αγαπητοί γονείς,

κάθε χρόνο υλοποιούνται στο σχολείο μας προγράμματα πολιτιστικά, περιβαλλοντικά και αγωγής υγείας με σκοπό την προσέγγιση ενός διαφορετικού «σχολείου» δημιουργίας, συνεργασίας και εμπιστοσύνης.

Στα πλαίσια αυτά αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα Αστρονομίας. Με την συνεργασία και εμπιστοσύνη σας, μαθητές και καθηγητές εθελοντικά θα επιχειρήσουμε να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε τα θαύματα του ουρανού. Με την γνώση και το δέος που προσφέρει η μελέτη του υπέροχου έναστρου ουράνιου θόλου, θα ανακαλύψουν και θα αναδείξουν οι μαθητές μας τις δεξιότητες τους, θα αναπτύξουν πνεύμα και γνώση, συντροφικότητα και φιλία.

Η ενασχόληση με την αστρονομία σε βοηθάει να καταλάβεις και να μάθεις πολλά πράγματα, όπως το τι είναι πραγματικά ο άνθρωπος στο οικοδόμημα που λέγεται σύμπαν, σε μαθαίνει να σέβεσαι περισσότερο τον πλανήτη μας, σου προσφέρει γνώση και όρεξη να μαθαίνεις συνέχεια. Με λίγα λόγια πιστεύω ότι σε κάνει καλύτερο άνθρωπο και λιγότερο εγωιστή και σου προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας.

Με εκτίμηση,

Η παιδαγωγική ομάδα.

Σταυρίδης Θεόδωρος (Συντονιστής), ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: stavridistheodoros@gmail.com

Για τον συντάκτη

Θόδωρος Σταυρίδης

Πες τη γνώμη σου