Ανακοινώσεις Μαθητές Σύλλογος Γονέων

Τ.Ο.Μ.Υ. – Τοπική Μονάδα Υγείας Κατερίνης

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Σας ενημερώνουμε ότι τα Ατομικά Δελτία Υγείας Μαθητή ,Α.Δ.Υ.Μ. ,τα οποία είναι απαραίτητα για την εγγραφή των μαθητών στην Πρώτη Γυμνασίου και Πρώτη Λυκείου συμπληρώνονται και στο Κέντρο Υγείας Κατερίνης χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς κατά τις ώρες λειτουργίας του  Κέντρου Υγείας και μετά από ραντεβού είτε με φυσική παρουσία είτε καλώντας στο 23510-76527.

Η Τοπική Ομάδα Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ) είναι μία νέα δημόσια δομή η οποία παρέχει δωρεάν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) και έχει ως βασική αρχή τη πρόληψη, τη προώθηση της Αγωγής Υγείας και της κοινοτικής φροντίδας.

Η εγγραφή στη Τ.ΟΜ.Υ. Κατερίνης αφορά και τους υγιείς κατοίκους του Δήμου Κατερίνης ανεξάρτητα από την ηλικία, την ιθαγένεια και την ασφαλιστική τους ικανότητα.

Η ομάδα της Τ.ΟΜ.Υ. αποτελείται από γενικούς ιατρούς και παιδίατρο οι οποίοι έχουν το ρόλο του οικογενειακού ιατρού. Η ομάδα συμπληρώνεται με Κοινωνική Λειτουργό, Νοσηλεύτριες και Επισκέπτριες Υγείας.

Η Τ.ΟΜ.Υ. έχει σκοπό την παρακολούθηση, διατήρηση και βελτίωση της υγείας. Οι οικογενειακοί ιατροί της Τ.ΟΜ.Υ. είναι υπεύθυνοι για τη συμπλήρωση και διατήρηση του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας (Α.Η.Φ.Υ.).

Η Τ.ΟΜ.Υ. μεταξύ άλλων θα παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες της στους κατοίκους της περιοχής που θα εγγράψουν οι γενικοί ιατροί και ο παιδίατρος. Τόσο οι γενικοί ιατροί όσο και ο παιδίατρος θα είναι οικογενειακοί ιατροί των εγγεγραμμένων πολιτών, θα τους εξετάζουν δωρεάν, θα κρατούν ιατρικό φάκελο – ιστορικό, θα συνταγογραφούν, θα παραπέμπουν για εξετάσεις ή σε γιατρό ειδικότητας και θα υλοποιούν δράσεις στην κοινότητα (εμβολιασμούς κ.λπ).

Η Τ.ΟΜ.Υ στεγάζεται στο κτήριο επί της οδού Παναγιώτη Κανελλοπούλου 1 στο ισόγειο, με δυνατότητα πρόσβασης και για ΑμεΑ.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στους πολίτες από τις 08:00π.μ. έως τις 09:00μ.μ. Δευτέρα με Παρασκευή και λειτουργεί κατόπιν ραντεβού αλλά είναι σε θέση να αντιμετωπίσει και έκτατα περιστατικά. Τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2351028414 .

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου