Ανακοινώσεις Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Το 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης στο «Περί Ανέμων & Υδάτων»

Αναρτήθηκε από Τάσος Αετόπουλος

Την Πέμπτη  3 Μαΐου  το τμήμα Γ4 του σχολείου μας συμμετείχε στο  εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μετεωρολογίας «Περί Ανέμων & Υδάτων» του Εθνικού  Αστεροσκοπείου Αθηνών, με την υποστήριξη του meteo.gr που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης σε συνεργασία με το Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας.

Οι συνεργάτες του Εθνικού  Αστεροσκοπείου Αθηνών κος Θανάσης Καραγιαννίδης (Φυσικός, μετεωρολόγος) και η κα.Δάφνη Παρλιάρη (Φυσικός της ατμόσφαιρας), μας βοήθησαν να κατανοήσουμε  ένα μετεωρολογικό χάρτη, πώς  σχηματίζεται μια καταιγίδα κι ένας ανεμοστρόβιλος, πώς δημιουργείται  ένας κεραυνός, να ξεχωρίζουμε τα είδη των νεφών, ενώ μέσα από πειραματικές διαδικασίες να εμπεδώσουμε τη δημιουργία της βροχής, του σχηματισμού ενός νέφους και τη σάρωση ενός ψυχρού μετώπου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην επεξήγηση των τρόπων προστασίας κατά τη διάρκεια των ακραίων μετεωρολογικών φαινομένων. Στο τέλος του προγράμματος παίξαμε ένα ενδιαφέρον ψηφιακό παιχνίδι γνώσεων.

Η εμπειρία αυτή σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστη γιατί μάθαμε πράγματα που ποτέ άλλοτε δεν είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε.

Τερζοπούλου Σοφία  μαθήτρια του Γ4

Για τον συντάκτη

Τάσος Αετόπουλος

Πες τη γνώμη σου