Ανακοινώσεις Περιβαλλοντική Ομάδα

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πιερίας στο 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης, προσκεκλημένη της Περιβαλλοντικής Ομάδας του σχολείου

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πιερίας επισκέφτηκε το σχολείο μας  και ενημέρωσε τους μαθητές της Περιβαλλοντικής Ομάδας και τους μαθητές της Α΄ Τάξης για την αποστολή και το έργο της.

Την  πρόσκληση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία απηύθυναν οι καθηγήτριες Βάια Μανώλα και Βασιλική Αλεξιάδου, που υλοποιούν Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των μαθητών σε θέματα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας. Είναι  γεγονός ότι «υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης» και σε αυτό αποβλέπει η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Οι κ. Καρυώτης και Δεληγιαννίδης αναφέρθηκαν στο έργο που επιτελούν οι πυροσβέστες, στην εκπαίδευσή τους  και στην αυτοθυσία που απαιτείται για την αντιμετώπιση των αστικών και δασικών πυρκαγιών και τη διάσωση των συνανθρώπων μας  που βρίσκονται σε κίνδυνο. Τόνισαν επίσης πως  στο δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σύμμαχοι είναι πάντα οι πολίτες .

Οι οδηγίες που έδωσαν στους μαθητές μας για το πώς αντιδράμε σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, για τον τρόπο με τον οποίο ανάβουμε και σβήνουμε φωτιά στην εξοχή και  για το πώς ενημερώνουμε την πυροσβεστική Υπηρεσία ήταν  σαφείς, κατανοητές και χρήσιμες και τους ευχαριστούμε θερμά.

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου