Ανακοινώσεις Δραστηριότητες Ομάδα Ρομποτικής Περιβαλλοντική Ομάδα

«Περιβάλλον, απορρίμματα, ανακύκλωση»

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Την Παρασκευή 8 /12/2017 οι μαθητές που συμμετέχουν στην Περιβαλλοντική Ομάδα (Π.Ο.) του σχολείου και στην Ομάδα Ρομποτικής είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα ενημέρωσης «Περιβάλλον- Απορρίμματα-Ανακύκλωση»  του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας (ΦΟ.Δ.Σ.Α).

Ο ΦΟ.Δ.Σ.Α Κεντρικής Μακεδονίας , είναι αρμόδιος για τη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων, την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την ανάπτυξη ερευνητικών προγραμμάτων σχετικά με τα απορρίμματα στη Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Πιερία, Πέλλα, Κιλκίς, Σέρρες και Χαλκιδική.

Ο κ. Σερασίδης, υπεύθυνος του προγράμματος, που επισκέφτηκε το σχολείο μας  τόνισε τη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης και της διαχείρισης των απορριμμάτων και κάλεσε τους μαθητές να υιοθετήσουν στάσεις και συμπεριφορές που θα στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αειφόρο ανάπτυξη.

Οι καθηγητές που υλοποιούν το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής στο σχολείο κ. Βαϊα Μανώλα, κ. Γεώργιος Κόραβος, Θεόδωρος Σταυρίδης και Βασιλική Αλεξιάδου ευχαριστούν θερμά τον κ. Σερασίδη για την ενδιαφέρουσα εισήγηση και τις ωραίες ιδέες και προτάσεις για δράσεις που έκανε στην (Π.Ο.).

 

DSC01522DSC01520

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου