Ανακοινώσεις Γιορτές - Εκδηλώσεις

Τσικνοπέμπτη

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Στις 16/2/23  στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύστημα Προώθησης Θετικής Συμπεριφοράς (Προ.Θε.Συ.)» της Περ/κής Δ/νσης Εκπ/σης Κ. Μακεδονίας,  που υλοποιούμε φέτος στο σχολείο, γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη.  Το Προ.Θε.Συ. ενισχύει τη θετική συμπεριφορά των παιδιών και  έχει ως στόχο τη μείωση προβλημάτων συμπεριφοράς, την αύξηση της θετικής συμπεριφοράς και την βελτίωση του σχολικού κλίματος.  Αποβλέπει στη δημιουργία ενός  χαρούμενου σχολείο όπου όλοι απολαμβάνουμε τη διαδικασία της μάθησης και γινόμαστε καλύτεροι.

Προσηλωμένοι στις αξίες που συναποφασίσαμε να ακολουθούμε (σεβασμός, ευγένεια, υπευθυνότητα) και στο πλαίσιο της επιβράβευσης θετικών συμπεριφορών που επιδεικνύουν οι μαθητές μας,  μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς έγιναν μία παρέα σήμερα και “τσίκνισαν” τιμώντας το παραδοσιακό έθιμο της Τσικνοπέμπτης, με παραδοσιακά τραγούδια, χορούς και τα απαραίτητα ψητά στα κάρβουνα. Οι ψησταριές στήθηκαν από το πρωί με τη βοήθεια των μελών του ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Οι μαθητές/τριες μας διασκέδασαν και με σύμμαχο το κέφι και την ανεβασμένη διάθεση γιόρτασαν και  απόλαυσαν τα πλούσια εδέσματα και τα ψητά.

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον, για την προσφορά, για τη συμμετοχή και για όλη την οργάνωση, τους γονείς από το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου! Ευχόμαστε και του χρόνου!!

 

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου