Ανακοινώσεις Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Περιβαλλοντική Ομάδα

Επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 οι μαθητές των τμημάτων Α1 και Α2  με συνοδούς τον κ. Αετόπουλο, τον κ. Σιδηρόπουλο και την κ. Πλατσά πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο  Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Ανατολικού Ολύμπου, που  βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Αγίου Παντελεήμονα. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να παρακολουθήσουν οι μαθητές ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα και μέσα από αυτό να  ανακαλύψουν τη  χλωρίδα και την πανίδα του δασικού οικοσυστήματος του Ολύμπου, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα αφορούν την προστασία του φυσικού  περιβάλλοντος.

Μόλις οι μαθητές έφτασαν στον προορισμό τους οι υπεύθυνοι του Κέντρου τους  καλωσόρισαν και τους χώρισαν σε τρεις ομάδες. Ακολούθησαν παιχνίδια γνωριμίας με τον υπεύθυνο κάθε ομάδας  και στη συνέχεια ξεκίνησε η περιήγησή τους στα μονοπάτια του μυθικού βουνού. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής  χάρηκαν από κοντά το πλούσιο δάσος από καστανιές, οξιές, κουμαριές, έλατα, πλατάνια και πολλά άλλα είδη δέντρων, που υπάρχουν στην περιοχή. Ήρθαν σε επαφή με τις ομορφιές και τα αρώματα της φύσης και με βιωματικό τρόπο συνειδητοποίησαν τη σημασία του δάσους για τον άνθρωπο.

Μετά τη δίωρη πεζοπορία οι μαθητές επέστρεψαν στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΚΠΕ, όπου έπαιξαν κάποια παιχνίδια γνώσεων και  εξέφρασαν  τις εντυπώσεις τους. Τέλος, ευχαρίστησαν θερμά τους υπευθύνους του Κέντρου  για την εξαιρετική ξενάγηση και φιλοξενία και εκείνοι με τη σειρά τους τους συνεχάρησαν για την άριστη συμπεριφορά τους και για το ενδιαφέρον που έδειξαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Πριν την επιστροφή τους στην Κατερίνη  οι μαθητές περιηγήθηκαν στον πλακόστρωτο γραφικό Π. Παντελεήμονα και θαύμασαν από ψηλά τον Θερμαϊκό Κόλπο και το επιβλητικό Κάστρο του Πλαταμώνα.

Ήταν μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία για όλους, μαθητές και καθηγητές!

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου