Ανακοινώσεις Γιορτές - Εκδηλώσεις Δραστηριότητες Σύλλογος Γονέων

Τσικνοπέμπτη στο σχολείο μας: Μέρα γευσιγνωσίας, κεφιού, χαράς και γλεντιού!!

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Με έναν διαφορετικό τρόπο, συμβατό με τα πρωτόκολλα των περιοριστικών μέτρων γιόρτασε την Τσικνοπέμπτη το 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης. Προσηλωμένο στις αρχές και αξίες του τόπου μας, τήρησε και φέτος τις παραδόσεις μας σχετικές με το 10ήμερο της Αποκριάς.

Στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος Σχολεία για όλους οργανώθηκε εκδήλωση με θέμα «Μυρωδιές και γεύσεις από όλον τον κόσμο», στην οποία συμμετείχαν όλοι οι μαθητές/τριες του σχολείου.  Τα παιδιά με τη βοήθεια της οικογένειάς τους μαγείρεψαν φαγητά και εδέσματα από διάφορες κουζίνες του κόσμου  και ανά τμήμα τα παρουσίασαν,  τα απόλαυσαν και τα μοιράστηκαν με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους. Έτσι,  «ταξιδεύοντας» στις γεύσεις του κόσμου, γνώρισαν τις διατροφικές προτιμήσεις διαφόρων χωρών από όλες τις ηπείρους και κάποια παραδοσιακά γεύματά τους.

Ήταν μια διαφορετική Τσικνοπέμπτη! Χρησιμοποιήσαμε το φαγητό και τις διαφορετικές γεύσεις με στόχο να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον  των μαθητών να αυξήσουμε την όρεξη για μάθηση και γνώση και να προωθήσουμε τις συναισθηματικές, κοινωνικές και επικοινωνιακές δεξιότητές τους. Ανταλλάξαμε συνταγές και χρησιμοποιήσαμε την μαγειρική για να επικοινωνήσουμε μέσα από τις γεύσεις και με έναν  πολύ καλό τρόπο διδάξαμε τη συνεργασία, την κριτική σκέψη, την πολιτιστική κληρονομιά, τη φαντασία, τις παραδόσεις, την ενσυναίσθηση, την ισότητα και τη φιλία. Μέσα από τις γαστριμαργικές παραδόσεις οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τον πολιτισμό διάφορων λαών.

Ήταν ένα διαφορετικό – γευστικό γαστρονομικό ταξίδι όπου τα παιδιά έμαθαν για τις χώρες καταγωγής συμμαθητών τους μέσα από ένα ταξίδι αισθήσεων με γεύσεις και μυρωδιές, καθώς το φαγητό είναι μια γλώσσα κοινή για όλους. Το κλίμα,  ήταν εορταστικό, το κέφι στα ύψη και οι παιδικές χαρούμενες φωνές ακούγονταν στις γύρω γειτονιές.

Το ενδιαφέρον, η προσπάθεια, ο ενθουσιασμός, η συμμετοχή  και η συνεργατική συμπεριφορά, που επέδειξαν, εντυπωσίασαν τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κατερίνης κ. Θάνο Μπαρμπαγεωργόπουλο, το Προεδρείο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που μας τίμησαν με την παρουσία τους και το Σύλλογο καθηγητών. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Σύλλογος  Γονέων και Κηδεμόνων επιβράβευσε τα παιδιά με την κάλυψη των μεταφορικών εξόδων μιας εκδρομής τους  στην Κατερινόσκαλα.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους τους γονείς, που βοήθησαν για να γιορτάσουν τα παιδιά μας την Τσικνοπέμπτη με έναν διαφορετικό εποικοδομητικό τρόπο αλλά και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την προσφορά του!

Και του χρόνου!

Εκ μέρους του Συλλόγου καθηγητών του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης

Η Διευθύντρια

Ελένη Σαμαρά

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου