Ανακοινώσεις Δραστηριότητες Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Βράβευση του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

https://www.youtube.com/watch?v=q_-ZLUZAWqo

Το 5ο Γυμνάσιο  Κατερίνης  βραβεύθηκε στην Τελετή Βράβευσης του 8ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού “Το σχολείο αφηγείται” που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά -λόγω των συνθηκών της πανδημίας – την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου στις 12.00 μμ .  Τον διαγωνισμό διοργάνωσαν το  Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης  του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και συμμετείχαν σχολεία απ΄ όλη την Ελλάδα, καθώς και μαθητές των Ομογενειακών Σχολείων στο εξωτερικό.

Οι μαθητές κλήθηκαν να μελετήσουν και να ερευνήσουν την ιστορία του σχολείου τους  και με ευρηματικό τρόπο να την παρουσιάσουν στο κοινό, ενώ κρίθηκαν από την τιμητική επιτροπή του Διαγωνισμού που απαρτίζουν  άνθρωποι των γραμμάτων και του πολιτισμού, πανεπιστημιακοί, και ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης.

Η ομάδα «Τρεις γενιές αφηγήσεων ζωής για το 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης» στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο Δίκτυο  «Τρεις γενιές αφηγήσεων ζωής για το σχολείο» του 3ου  ΠΕ. Κ. Ε. Σ.  Κ. Μακεδονίας δημιούργησε με την καθοδήγηση της Διευθύντριας κας Ελένης Σαμαρά και του κ. Αναστάσιου Αετόπουλου μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Το 5ο Γυμνάσιο αφηγείται»  με δομημένη αφήγηση με αρχή, μέση ΚΑΙ  τέλος η οποία βραβεύτηκε στο διαγωνισμό. Το βραβείο απένειμε ο κ. Nίκος Φίλης.

Στην ταινία  μέσα από τις αφηγήσεις παλιών μαθητών και αποφοίτων ζωντανεύει η  ιστορία του σχολείου μας. Οι μαθητές μας έγιναν «μικροί δημοσιογράφοι» και πήραν συνεντεύξεις από παππούδες και γιαγιάδες, παλιούς απόφοιτους του σχολείου συγκεντρώνοντας λεπτομέρειες για τη σχολική ζωή του «τότε». Τους ρώτησαν για τη χρήση και τις αλλαγές του σχολείου στο πέρασμα των χρόνων, για τον τρόπο που λειτουργούσε, για τις δραστηριότητές τους. Στη συνέχεια, παρουσίασαν με  δημιουργικό και ευφάνταστο τρόπο, μέσα από  ένα ταξίδι στο «χώρο και στο χρόνο»,  την ιστορία του σχολείου.

Οι αφηγήσεις  φώτισαν και τα αντικείμενα που εκτίθενται στην μόνιμη έκθεση με τίτλο «Ματιές στη σχολική ζωή παλαιότερων εποχών» που δημιουργήσαμε φέτος στο σχολείο στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στο Δίκτυο  «Τρεις γενιές αφηγήσεων ζωής για το σχολείο» του 3ου  ΠΕ. Κ. Ε. Σ.  Κ. Μακεδονίας.

Ευχαριστούμε θερμά για τη βοήθεια και τις συνεντεύξεις που μας παραχώρησαν τους: κ. Κωσταντίνο Κουκοδήμο, Δήμαρχο Κατερίνης, κ. Γεώργιο Νταντάμη, Αντιδήμαρχο Κατερίνης, κ. Ιωάννη Καζταρίδη, πρώην  Διευθυντή ΔΙΔΕ Πιερίας, κ. Χαράλαμπο Ζαπουνίδη, Υπεύθυνος ΓΡΑΣΕΠ, κ.  Ιωάννη Αλεξίου, συνταξιούχο Διευθυντή ΓΕΛ, κ. Άρη  Κασιμίδη, συνταξιούχο Διευθυντή Δημ. Σχολείου, κ. Ηλία Αλεξίου, συνταξιούχο Υπ/ντή Γυμνασίου,  κ. Σταύρο Διαμαντόπουλο, συνταξιούχο εκπαιδευτικό του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης,  κα  Σ. Γιαννακίδου, απόφοιτο του σχολείου,  κα Χρυσούλα  Σκρέτα- Σιδηροπούλου, απόφοιτο του σχολείου , κ. Χρ. Συμεωνίδη, συνταξιούχο δάσκαλο,  κ. Κωσταντίνο Ζαπουνίδη, πολιτικό μηχανικό,  κ. Νικόλαο Παπανικολάου, εκπαιδευτικό του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης.

Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη σημαντική διάκρισή τους!

Το video της τελετής βράβευσης μπορείτε να το βρείτε στο YouTube εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=HhCMp4i21Rc&t=5770s

Το σχολείο μας παρουσιάζεται στο 1.34:18 έως 1.36 και 1.38 έως 1.40

Ενώ το video που δημιούργησαν οι μαθητές θα το βρείτε εδώ

 

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί,

Ελένη Σαμαρά

Αναστάσιος Αετόπουλος

Θεόδωρος Σταυρίδης

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου