Ανακοινώσεις Γιορτές - Εκδηλώσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση 5ου Γυμνασίου Κατερίνης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Διαδικτυακά φέτος πραγματοποιήθηκε στο 5ου Γυμνάσιο Κατερίνης  ο εορτασμός για την 25η Μαρτίου αλλά με την ίδια συγκίνηση,  υπερηφάνεια και μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στην ιστορική επέτειο, που ο διπλός εορτασμός της, την κάνει μία από τις σημαντικότερες ημερομηνίες του χρόνου.

Η 25η Μαρτίου είναι εθνική και θρησκευτική γιορτή! Τιμάται η έναρξη της επανάστασης του 1821 και η επέτειος αναγγελίας της γέννησης του Ιησού.  Τους υψηλούς συμβολισμούς της επετείου ανέδειξε η διαδικτυακή  γιορτή που πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021, στις 09:30΄, την οποία επιμελήθηκε ο καθηγητής του σχολείου μας κ. Γ. Καρυωτάκης.

Η εορταστική εκδήλωση, που φέτος είχε επετειακό χαρακτήρα για τα 200 χρόνια που συμπληρώνονται από την Εθνική Παλιγγενεσία,  αξιοποιώντας τα διαθέσιμα ψηφιακά εργαλεία και ποικίλο υλικό από το διαδίκτυο, μας υπενθύμισε,  πως η λευτεριά παραστέκει μονάχα στο πλευρό ενός λαού ενωμένου, εργατικού, ηθικού και ανδρείου.

Η Επανάσταση των Ελλήνων πέρα από τη σημασία της ως μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός της νεότερης ελληνικής Ιστορίας, άγγιξε τα όρια του μύθου. Το βλέπουμε και σήμερα, όταν 200 χρόνια μετά, η αναφορά και μόνο στην 25η Μαρτίου ασκεί μια αναζωογονητική δύναμη πάνω μας.  Έτσι, παρά τις αντιξοότητες και τη διατάραξη της καθημερινότητάς μας λόγω της πανδημίας, γιορτάσαμε την εθνική επέτειο κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, αλλά με υπερηφάνεια πάντα και αποδίδοντας τιμή σε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν η διεύθυνση, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/ριες του σχολείου. Η συμπεριφορά των παιδιών  που συμμετείχαν ήταν υποδειγματική.

Θερμά συγχαρητήρια στον κ. Γεώργιο Καρυωτάκη για το άρτιο αποτέλεσμα!

Χρόνια πολλά σε όλους και του χρόνου με υγεία!

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου