Ανακοινώσεις Γιορτές - Εκδηλώσεις Μαθητές Σύλλογος Γονέων

Γιορτή αποφοίτησης των μαθητών της τρίτης τάξης του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης

 

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 8.30 πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ευφορίας αλλά και συγκίνησης  η γιορτή αποφοίτησης των μαθητών της τρίτης τάξης του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης.  Στην αυλή του σχολείου, κάτω από τον όμορφο νυχτερινό ουρανό, οι καθηγητές και οι καθηγήτριες αποχαιρέτησαν τους μαθητές τους και ευχήθηκαν καλή τύχη στα επόμενα βήματά τους. Η γιορτή διοργανώθηκε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και πλαισιώθηκε με ζωντανή μουσική από το συγκρότημα mila re.

Ήταν μια ωραία εκδήλωση. Η διακόσμηση, οι κορδέλες, τα μπαλόνια, η μουσική συνέθεσαν το σκηνικό της γιορτής στο προαύλιο του σχολείου όπου είχε προετοιμαστεί δεξίωση προς τιμή των αποφοίτων.   Η γιορτή άνοιξε χορωδιακά, με ελληνικά και ξένα αγαπημένα τραγούδια που τραγούδησαν μαθητές και μαθήτριες. Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός, της προέδρου του Συλλόγου Γονέων, κας Μαριάννας Γαννακίδου,  η οποία πρόβαλλε το έργο του σχολείου αλλά και την αρμονική συνεργασία μεταξύ του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.   Τους μαθητές αποχαιρέτησε, εκ μέρους του συλλόγου των καθηγητών, η δ/ντρια κα Ε. Σαμαρά η οποία εξήρε το ήθος των μαθητών και εξέφρασε τη σιγουριά ότι αυτά τα παιδιά θα τα καταφέρουν πολύ καλά στη ζωή τους σε ό, τι κι αν κάνουν. Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεδίπλωσαν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους και μοιράστηκαν με γονείς, φίλους και καθηγητές σκέψεις, αναμνήσεις και συναισθήματα από την φοίτησή τους στο Γυμνάσιο. Τέλος,  ο μαθητής της Γ΄ τάξης Ι. Παπαδόπουλος ευχαριστώντας για τα τρία υπέροχα χρόνια της σχολικής ζωής τόνισε ότι αυτή η γιορτή είναι ένας μικρός αποχαιρετισμός, καθώς κλείνει ο κύκλος των γυμνασιακών χρόνων και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους, αυτό του Λυκείου.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων,  ακολούθως, προσέφερε αναμνηστικές φωτογραφίες στους μαθητές της Γ΄ τάξης. Η βραδιά συνεχίστηκε με άφθονο φαγητό, χορούς και τραγούδια που ενθουσίασαν το νεανικό κοινό και η  γιορτή ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπαιδευτικοί και γονείς.

Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες στο  Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την εξαιρετική πρωτοβουλία του να πρωτοστατήσει σ’ αυτή την πολύ σημαντική εκδήλωση της σχολικής μας κοινότητας. Ευχόμαστε στους μαθητές μας καλή συνέχεια και  «κάθε επιτυχία» κατά τη φοίτησή τους στο Λύκειο.

Η Διευθύντρια                    Ο  Σύλλογος καθηγητών

Ε. Σαμαρά

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου