Ανακοινώσεις Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Εκπαιδευτικές επισκέψεις της Α΄ Γυμνασίου στο αρχαίο Δίον.

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης
Tην Παρασκευή , 01-02-2019 και την Παρασκευή , 08-02-2019, οι μαθητές της Α΄ τάξης του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης, συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωματικής μουσειακής αγωγής “Ανακαλύπτοντας το αρχαίο Δίον”, επισκέφτηκαν τμηματικά το Μουσείο και τμήμα του Αρχαιολογικού πάρκου του Δίου.
Στο Μουσείο οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες παρατήρησαν επιλεγμένα εκθέματα, προβληματίστηκαν, έκαναν συγκρίσεις, ανακάλυψαν πληροφορίες συνεργαζόμενοι, διατύπωσαν απορίες, με τις γνώσεις που αποκόμιζαν και χρησιμοποιώντας την φαντασία τους κατέληξαν σε συμπεράσματα τα οποία κατέγραφαν σε φύλλα εργασίας.
Στον χώρο του Αρχαιολογικού πάρκου, διασχίζοντας τη νότια είσοδο της αρχαίας πόλης, ξεναγήθηκαν, από τον κ, Πάρη Παπαγεωργίου, στο πρώτο αριστερά οικοδομικό τετράγωνο, προσπαθώντας -μέσα από τις ιδιαίτερες λεπτομέρειες- να φανταστούν την καθημερινή ζωή των αρχαίων Μακεδόνων, των Ρωμαίων και των χριστιανών κατοίκων της.
Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές, ενθουσιασμένοι από την βιωματική προσέγγιση των αρχαιολογικών ευρημάτων και την εξαιρετική ξενάγηση, ευχαριστούν θερμά τον υπεύθυνο του προγράμματος κ. Πάρη Παπαγεωργίου και τις συνεργάτιδές του κ. Εβίτα και κ. Αναστασία.

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου