Ανακοινώσεις Εκδρομές - Περίπατοι

Επίσκεψη των μαθητών του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης στην 110 Πτέρυγα Μάχης

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Την Παρασκευή, 9/11/2018, μαθητές και εκπαιδευτικοί του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης είχαμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στην 110 Π.Μ. στη Λάρισα. Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχάγγελου Μιχαήλ, η αεροπορική βάση άνοιξε τις πύλες της στο ευρύ κοινό και διοργάνωσε στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και άλλων οπλικών συστημάτων, που είχαμε την τύχη να απολαύσουμε από κοντά.

Η φωτεινή και ηλιόλουστη μέρα έκανε ιδιαίτερα ευχάριστη την επίσκεψη στο ιστορικής σημασίας αυτό αεροδρόμιο. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια αυτής της ενδιαφέρουσας περιήγησής μας στην Αεροπορία, ξεναγηθήκαμε και θαυμάσαμε τα μονοθέσια πολεμικά αεροπλάνα F-16, τα αντίστοιχα εκπαιδευτικά διθέσια, μη επανδρωμένα αεροσκάφη καθώς και πολλά αξιόλογα εκθέματα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπως εντυπωσιακές φωτογραφίες, αφίσες και αντικείμενα της πολεμικής μας αεροπορίας. Μάλιστα είχαμε την εμπειρία να δούμε από κοντά την απογείωση και προσγείωση αεροσκαφών!

Έτσι γνωρίσαμε μια βάση της Πολεμικής Αεροπορίας, συλλέξαμε πληροφορίες για τον σπουδαίο ρόλο που αυτή διαδραματίζει για την εθνική μας άμυνα και θαυμάσαμε τα ποικίλα εκθέματα που διατέθηκαν προς παρατήρηση για το κοινό. Ήταν μια σπουδαία και ιδιαίτερα διδακτική εκπαιδευτική επίσκεψη!

 

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου