Ανακοινώσεις Γιορτές - Εκδηλώσεις

Σχολική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

20181026_100127 20181026_095637 20181026_113035

 

Το ιστορικό «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940 τίμησαν με τη σχολική γιορτή τους οι μαθητές του 5ου  Γυμνασίου Κατερίνης  την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018,  στο Κινηματοθέατρο Ευκαρπίδη.

Η γιορτή, όπως κάθε χρόνο, εκτός από τον επετειακό της χαρακτήρα, συνδυάζεται με την βράβευση των μαθητών μας, με βάση τις περσινές τους επιδόσεις, καθώς και τον καθορισμό των σημαιοφόρων και των παραστατών, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν το σχολείο μας στις παρελάσεις. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάγνωση πρακτικού του Συλλόγου Διδασκόντων από την κ. Άννα Αντωνιάδου και την παράδοση της σημαίας από τη Διευθύντρια κα Ελένη Σαμαρά στους πρωτεύσαντες μαθητές του σχολείου μας. Στο Β΄ μέρος μέσα από ποιητικά αποσπάσματα, δρώμενα, τραγούδια και προβολές οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με την αντίσταση  των Ελλήνων απέναντι στον φασισμό και την κατοχή. Παράλληλα, η χορωδία του σχολείου, υπό την καθοδήγηση της κας Έφης Καπετανάκου, τραγούδησε ποιοτικά τραγούδια, που συνδυάστηκαν αρμονικά με τα δρώμενα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή Βραβείων και Αριστείων στους πρωτεύσαντες και αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες κατά το προηγούμενο σχολικό έτος και για πρώτη φορά φέτος απονεμήθηκαν και ειδικοί έπαινοι σε μαθητές ως επιβράβευση για τις δράσεις προσφοράς κι  αλληλεγγύης. Το συντονισμό και την επιμέλεια της εκδήλωσης ανέλαβε ο εκπαιδευτικός  του σχολείου μας κ. Γεώργιος Καρυωτάκης. Ήταν μια ποιοτική και ουσιαστική εκδήλωση που δημιούργησε μια φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα γι΄αυτό αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες μαθητές αλλά και στον κ. Γ. Καρυωτάκη που οργάνωσε και συντόνισε άψογα την επιτυχημένη αυτή εκδήλωση, όπως επίσης και στην κα Έφη Καπετανάκου.

Ευχαριστούμε πολύ το Κινηματοθέατρο Ευκαρπίδη που μας παραχώρησε τον χώρο αλλά και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη στήριξη.  Συγχαρητήρια σε όλους !

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου