Uncategorized Ανακοινώσεις Εκπαιδευτικά Προγράμματα Μαθητές

Η ομάδα δημοσιογραφίας στο 1ο Συνέδριο Μαθητικής Δημοσιογραφίας

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης μας το 1ο Συνέδριο Μαθητικής Δημοσιογραφίας. Το Συνέδριο έγινε με πρωτοβουλία της Δ/ντριας του Γυμνασίου Μακρυγιάλου κας Ευαγγελίας Κανάλη, η οποία, σε  συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, μέσω του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων, προσκάλεσε τα Γυμνάσια και Λύκεια του νομού Πιερίας, που εκδίδουν σχολικά έντυπα, να ενημερωθούν από δημοσιογράφους, να λύσουν τις απορίες τους, να θέσουν σε αναμέτρηση τις εφημερίδες τους. Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους επίσημα πρόσωπα του Νομού και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το σχολείο μας εκπροσώπησε η Διευθύντρια κ. Ελένη Σαμαρά.

Στο 1ο Συνέδριο Μαθητικής Δημοσιογραφίας συμμετείχαν και το παρακολούθησαν οι μαθητές της Β4 τάξης και οι μαθητές της Ομάδας Δημοσιογραφίας του Σχολείου: Γκούτζα Χρύσα (Γ1), Γκρίνιας Δημήτρης (Γ1), Δένη Τριανταφυλλιά (Γ1)Κοντσέ Λυδία (Γ2), Οικονόμου Βαρβάρα (Γ3),Κουτσού Φωτεινή (Β2), Οικονόμου Φιλαρέτη (Β3), Χούτα Αγνή (Β4),Ορματζή Αγγελική (Α3).Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες Βαΐα Μανώλα, υπεύθυνη της Ομάδας Δημοσιογραφίας και Βαρβάρα Παπαδοπούλου, φιλόλογος.

Το Συνέδριο περιελάμβανε δύο συνεδρίες. Στην α’ συνεδρία παρακολουθήσαμε τις εισηγήσεις έγκριτων δημοσιογράφων της πόλης μας και της Θεσσαλονίκης, ενώ στη β’ συνεδρία ακολούθησε το διαγωνιστικό μέρος του Συνεδρίου, στο οποίο συμμετείχαν Γυμνάσια και Λύκεια της Πιερίας με τις έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις τους. Με ομόφωνη απόφαση της κριτικής επιτροπής βραβεύτηκαν τα μαθητικά έντυπα  του Γυμνασίου Μακρυγιάλου («Το Μαθητικό ΒΗΜΑ») και  του Λυκείου Λεπτοκαρυάς(«λεπτογραφίες»). Επίσης, στο Συνέδριο αυτό παρουσιάστηκαν από Αρχαιολόγους  τα αρχαιολογικά ευρήματα της Βόρειας Πιερίας, που φυλάσσονται στη Μουσειακή Αποθήκη Μακρυγιάλου.

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου