Ανακοινώσεις Περιβαλλοντική Ομάδα Περιβαλλοντική Ομάδα

Περιβαλλοντική Ομάδα – Διεύθυνση Δασών ν. Πιερίας

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

«ΔΑΣΟΣ- ΕΘΝΙΚΟΙ ΔΡΥΜΟΙ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

Tο δάσος είναι πολύτιμο. Αποτελεί έναν ανεκτίμητης αξίας φυσικό πλούτο, που οφείλουμε να σεβόμαστε και να προστατεύουμε. Η συνετή  και σωστή διαχείριση του δασικού πλούτου, αυτή που αποσκοπεί στην αειφόρο χρήση του, προϋποθέτει  την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την εγρήγορση όλων μας. Αυτός ακριβώς ήταν ο στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος της Διεύθυνσης Δασών Ν. Πιερίας, που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές του σχολείου μας την Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018.

Η άριστη οργάνωση και παρουσίαση του πλούσιου εκπαιδευτικού υλικού για το Δάσος και  τους Εθνικούς Δρυμούς της χώρας κέντρισαν το ενδιαφέρον μας και πυροδότησαν ζωντανή και ευχάριστη συζήτηση. Η ενημέρωση περιελάμβανε πλην των άλλων, εκπληκτικές φωτογραφίες από τον Όλυμπο, τη σπάνια χλωρίδα και πανίδα του μυθικού βουνού και  βίντεο με εικόνες υλοτόμησης και επεξεργασίας του ξύλου στο Ν. Πιερίας.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Άννα Μπατσαρά, δασοπόνο- παιδαγωγό, την κ.Δέσποινα Κοσμίδου, δασολόγο και τον κ. Ιωάννη  Γραμματικόπουλο, δασοφύλακα, που  εκπόνησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και αποδέχτηκαν την πρόσκληση της Περιβαλλοντικής Ομάδας να παρουσιάσουν το πρόγραμμα στο σχολείο μας. Η πρόσκληση έγινε στο πλαίσιο υλοποίησης Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα : «Εθνικοί δρυμοί και Εθνικά πάρκα της Ελλάδας». Υπεύθυνη του Προγράμματος : Β. Μανώλα – Παιδαγωγική Ομάδα: Β. Αλεξιάδου, Γ.Κόραβος, Θ. Σταυρίδης, Ι. Παντελίδης.

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου