Ανακοινώσεις Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Όμιλος Χορού

Η επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης
Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, με ομάδα μαθητών του σχολείου μας, πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη.
Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν η ” Εύξεινος λέσχη”. Εκεί γνωρίσαμε την ιστορία του σωματείου που είναι στενά συνδεδεμένη με την ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού και μάθαμε για το κοινωνικό, μορφωτικό και πολιτιστικό έργο του. Ξεναγηθήκαμε στην έκθεση ζωγραφικής με τίτλο: “Το Χρέος”, του συγγραφέα και ζωγράφου, κ. Σπυρίδωνος Μουρατίδη, και λάβαμε ως δώρο, το βιβλίο του: “Προφορικές μαρτυρίες προσφύγων της Μικρασιατικής καταστροφής στην Κέρκυρα “.
Δεύτερος σταθμός της επίσκεψής μας ήταν ο ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου, όπου τα παιδιά μαζί με τη θεολόγο του σχολείου μας, κ. Καλόγρια Ελένη, έψαλαν το απολυτίκιο του Αγίου Δημητρίου και της Αγίας Αικατερίνης.
Τρίτος σταθμός της επίσκεψης ο Λευκός Πύργος και το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου τα παιδιά μαζί με το γυμναστή του σχολείου μας, κ. Σιδηρόπουλο Παναγιώτη , χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα (Ποντιακά, Βλάχικα, Θρακιώτικα, Νησιώτικα).
Την εκδρομή συνόδευσε η νοσηλεύτρια του σχολείου μας, κ. Δελησαββίδου Παναγιώτα, η οποία συνέβαλε τα μέγιστα με την παρουσία και τη συμμετοχή της.
Έχοντας αποκομίσει γνώσεις, ευλάβεια για τους Αγίους και θετικά συναισθήματα, επιστρέψαμε πίσω στην πόλη μας, την Κατερίνη.

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου