Ανακοινώσεις Γιορτές - Εκδηλώσεις Δραστηριότητες

Η Γιορτή της Σημαίας και η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο σχολείο μας

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 τιμήσαμε τη σημαία μας, το σύμβολο του έθνους μας και των περήφανων αγώνων του για ελευθερία και ανεξαρτησία. Φέτος, συμπληρώθηκαν 82 χρόνια από τότε που ο πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς απέρριψε το αίτημα της Ιταλίας για ελεύθερη δίοδο των στρατευμάτων της από το ελληνικό έδαφος. Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι μέρα τιμής και μνήμης του Αγώνα που έδωσαν οι Έλληνες ενάντια  στον φασισμό και τον ναζισμό.

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 και η γιορτή της σημαίας γιορτάστηκε σε κάθε τμήμα ξεχωριστά με το υλικό που επιμελήθηκε η φιλόλογος κ.  Μερόπη Καραγιάννη. Στα τμήματα ακούστηκαν τραγούδια της Βέμπο, έγιναν ομιλίες,  προβολές βίντεο και ιστορικών ντοκουμέντων με σκοπό να τιμήσουμε τους προγόνους μας, την ιστορία μας και τη σημαία μας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η γιορτή της σημαίας, στην οποία παρευρίσκονταν όλοι οι μαθητές/τριες.  Η χορωδία  στο προαύλιο του σχολείου  παρουσίασε σύντομο μουσικό πρόγραμμα με επετειακά τραγούδια με την επιμέλεια του μουσικού κ. Αν. Κυραναστάση.  Η διευθύντρια κ. Σαμαρά αναφέρθηκε στο μήνυμα και στον συμβολισμό της ημέρας και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης της Σημαίας  στη  σημαιοφόρο και τους παραστάτες.  Με την ανάγνωση του Πρακτικού από τη φιλόλογο Δ. Μακρή απονεμήθηκαν αριστεία προόδου και βραβεία στους αριστεύσαντες και διακριθέντες μαθητές του προηγούμενου σχολικού έτους. Ακολούθησαν   παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό του σχολείου μας, τους οποίους δίδαξε ο κ. Παν. Σιδηρόπουλος. Μετά το πέρας της σχολικής γιορτής η σημαιοφόρος και οι παραστάτες με τη συνοδεία του γυμναστή κ. Σιδηρόπουλου κατέθεσαν δάφνινο στεφάνι τιμής και δόξας.

Συγχαρητήρια τόσο στα παιδιά που συμμετείχαν όσο και  στους παραπάνω εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν στην άρτια οργάνωση και παρουσίαση της γιορτής.

Συγχαίρουμε θερμά όλους τους αριστούχους μαθητές μας για την επιτυχία τους. Ευχόμαστε να συνεχίσουν και φέτος την ίδια προσπάθεια με αμείωτο ζήλο.

Χρόνια πολλά με υγεία και ειρήνη!

 

Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων

Η Διευθύντρια

Ελένη Σαμαρά

 

 

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου