Ανακοινώσεις Εκπαιδευτικά Προγράμματα Καθηγητές

“Caring for Europe- Solidarity with Greece”

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εράσμους με τίτλο “Caring for Europe- Solidarity with Greece”,  η διευθύντρια, Ελένη Σαμαρά, οι καθηγητές και οι μαθητές του 5ου γυμνασίου Κατερίνης υποδέχτηκαν έξι καθηγητές από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από το Βέλγιο, τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο.
     Την Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, ξεναγήθηκαν  στο σχολείο μας, όπου παρακολούθησαν και τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης: “Ματιές στη σχολική ζωή παλαιότερων εποχών”. Την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος, Μαρία Τασοπούλου, Βαρβάρα Παπαδοπούλου και Άννα Αντωνιάδου, συναντήθηκαν με τους εν λόγω εκπαιδευτικούς στον Καπνικό σταθμό, όπου ο υπεύθυνος της εθελοντικής ομάδας “Ο Τόπος μου”, Ηλίας Τσολακίδης, παρουσίασε τις δράσεις που διοργανώθηκαν όλα τα χρόνια λειτουργίας της. Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί συζήτησαν για τις μελλοντικές δράσεις των ομάδων τους που θα περιλαμβάνουν ανταλλαγή μαθητών και καθηγητών στις αντίστοιχες χώρες που συμμετέχουν. Σκοπός του προγράμματος είναι να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές σε θέματα αλληλεγγύης και ρατσισμού, να τους φέρει σε επαφή με μαθητές σχολείων άλλων ευρωπαϊκών χωρών και να προάγει τη συνεργασία μεταξύ τους.
   Οι εντυπώσεις που αποκόμισαν οι επισκέπτες ήταν πολύ θετικές , τόσο από την ελληνική φιλοξενία, όσο και από την εκδήλωση του σχολείου μας, η οποία ήταν προϊόν συλλογικής προσπάθειας καθηγητών, μαθητών και γονέων.

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου