Ανακοινώσεις Γιορτές - Εκδηλώσεις

Γιορτή της Σημαίας και η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Με μια λιτή αλλά ουσιαστική εκδήλωση γιορτάστηκε την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 στο σχολείο μας η γιορτή της Σημαίας και η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΔΥ.

Αρχικά, διεξήχθη στον αύλειο χώρο σύντομη και απλή τελετή παράδοσης της σημαίας στη σημαιοφόρο του σχολείου, ορίστηκαν οι παραστάτες και απονεμήθηκαν αριστεία προόδου και βραβεία στους αριστεύσαντες και διακριθέντες μαθητές του προηγούμενου σχολικού έτους. Στη συνέχεια, στις τάξεις ακολούθησε η εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους προγόνους μας που αντιστάθηκαν και αγωνίστηκαν εναντίον του φασισμού και του ναζισμού την περίοδο 1940-1944. Η γιορτή είχε επίκεντρο την ιδιαίτερη σημασία του επικού αγώνα των Ελλήνων εναντίον του φασισμού, την Αντίσταση του λαού μας κατά των κατακτητών αλλά και την οργάνωση της Εθνικής Αντίστασης του ελληνικού λαού κατά των Γερμανών κατακτητών. Βίντεο και ιστορικά ντοκουμέντα στόλισαν τον εορτασμό αυτής της συμβολικής ημέρας, που γιορτάζεται ως φόρος τιμής στους ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι για την ελευθερία του έθνους μας.

Θερμά συγχαρητήρια στην εκπαιδευτικό κ. Όλγα Ματθαίου για την επιμέλεια της γιορτής. Θα θέλαμε να συγχαρούμε τους μαθητές που αρίστευσαν ή βελτίωσαν σημαντικά την επίδοσή τους την περσινή σχολική χρονιά και να ευχηθούμε σε όλους  Χρόνια πολλά με υγεία και ειρήνη!

Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων

Η Διευθύντρια

Ελένη Σαμαρά

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου