Ανακοινώσεις Σύλλογος Γονέων

Επιστολή της διευθύντριας για την επαναλειτουργία του σχολείου

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Κατερίνη, 9/5/2020

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Στο ιστολόγιο του σχολείου μας (https://5gym-kater-new.pie.sch.gr/) δημοσιεύονται οδηγίες και αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19 στο σχολικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του ΥΠΑΙΘ στις 18 Μαΐου επιστρέφουν στις αίθουσες του σχολείου οι μαθητές/τριέςμας και  για την καλύτερη λειτουργία και την ασφάλειά τους, θέλουμε να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν τα ακόλουθα:

Οι μαθητές θα επιστρέψουν σε εκ περιτροπής υπο-τμήματα (που θα προκύψουν από την αλφαβητική διαίρεση του τμήματος στα δύο) με στόχο τη μείωση του συγχρωτισμού μέσα στην αίθουσα. Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή θα έρχεται στο σχολείο το μισό τμήμα και Τρίτη – Πέμπτη το άλλο μισό, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνεται το αντίστροφο.Η απόσταση που θα πρέπει να τηρείται μεταξύ των μαθητών είναι 1,5 μ. Θα ακολουθηθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα που υπήρχε πριν την αναστολή λειτουργίας αλλά ενδέχεται, όταν χρειαστεί να υπάρξουν τροποποιήσεις(θαενημερώνεστεγι΄αυτές).

Το σχολείο θα ενημερώσει με μήνυμα τους γονείς/κηδεμόνες για την ημέρα που θα πρέπει να έρθει στο σχολείο το παιδί τους.Οι μαθητές θα πρέπει να εισέρχονται στο σχολείο ένας – ένας (με μεταξύ τους απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου) και θα μεταβαίνουν αμέσως στην αίθουσασε καθορισμένη θέση που θα τους υποδεικνύει ο διδάσκων (δεν θα γίνεται πρωινή συγκέντρωση).Στα διαλείμματαθα ακολουθούνται όλες οι οδηγίες του ΕΟΔΥ περί συγχρωτισμού ατόμων.
Στο σχολείο θα υπάρχουν αντισηπτικά σε κάθε αίθουσα, θα γίνεται φυσικός εξαερισμός και προβλέπεται καθαρισμός κατά τη διάρκεια του ωρολογίου προγράμματος.Η λειτουργία του κυλικείου έχει απαγορευτεί και για αυτό το λόγο θα πρέπει οι μαθητές να φέρνουν μαζί τους τα τρόφιμα και τα ποτά (νερό) που θα χρειαστούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Η απομάκρυνση από το σχολείο πριν τη λήξη των μαθημάτων της ημέρας επιτρέπεται μόνο για λόγους υγείας.

Η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράςείναι υποχρεωτική, στην τάξη είναι προαιρετική αλλά συστήνεται έντονα με σκοπό την προστασία της υγείας όλων.

Υπάρχει η δυνατότητα μη προσμετρώμενης απουσίας για μαθητές που έχουν ειδικό λόγο με υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα (υπάρχει αναρτημένη στην ιστοσελίδα του σχολείου) περί ύπαρξης ατόμου ευπαθούς ομάδας στο σπίτι (ηλικιωμένα άτομα καθώς και άτομα οποιασδήποτε ηλικίας με χρόνια υποκείμενα νοσήματα π.χ. χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, κακοήθειες κτλ.), ή περίπτωση ατόμου που νοσεί.Οι γονείς θα πρέπει να ειδοποιήσουν τηλεφωνικά -ηλεκτρονικά το σχολείο και να υποβάλουν την αίτηση για τη μη φοίτηση του/της μαθητή/τριας. ΔΕΝ επιτρέπονται επισκέπτες στο χώρο της τάξης ή του σχολείου.

Δεν θα διεξαχθούν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις και η αξιολόγηση των μαθητών θα γίνει βάσει των βαθμών των τετραμήνων.Έμφαση θα δοθεί στην κάλυψη της ύλης, κατόπιν οδηγιών του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.Προβλέπεται η επέκταση του διδακτικού έτους μέχρι τις 12 Ιουνίου.
Το Σχολείο μας θα εφαρμόσει σχολαστικά όλες τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις των ειδικών επιστημόνων, του Ε.Ο.Δ.Υ. και του Υ.ΠΑΙ.Θ.,  προκειμένου να παραμείνουν ασφαλείς όλοι/ες οι μαθητές/τριες του, οι οικογένειές τους και οι εκπαιδευτικοί του. Στην επιτυχία αυτού του εγχειρήματος είναι σημαντικήκαι η δική σας συνδρομή με τις συμβουλές και τις συστάσεις που θα κάνετε στα παιδιά σας να τηρούν τους κανόνες και τις οδηγίες αυτές.

Το email (mail @ 5gym-kater.pie.sch.gr), το τηλέφωνο (2351026361)και το fax(23510 36225)του σχολείου είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

Καλή συνέχεια σε όλους, με υγεία και με την πεποίθηση, που γίνεται ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ, ότι θα καταφέρουμε να βγούμε από τις υπάρχουσες δύσκολες συνθήκες που όλοι μας βιώνουμε ακόμα πιο δυνατοί!

Με εκτίμηση,

 

Η Διευθύντρια

Ελένη Σαμαρά

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου